Interior multa “per racisme” al portaveu de PxC i a un exregidor

El portaveu de Plataforma per Catalunya a l’Ajuntament, Juan Gómez Montero ha estat sancionat ara per Interior amb 3.000 euros de multa per participar en una performance racista. La mateixa sanció ha rebut l’exregidor Sergio Palomo. Montero ja ha estat condemnat per una agressió l’11 de juny de l’any passat a un ciutadà. [A la foto de l’esquerra, Montero i Palomo disfressats, al costat d’altres militants de Plataforma. A la dreta, sense burca]

Segons Interior, tres regidors del partit xenòfob Plataforma per Catalunya (PxC), un exregidor i 19 simpatitzants de la formació han estat multats amb 3.000 euros cadascun per la seva ‘performance’ racista durant el partit de la Copa del Rei entre l’Hospitalet i el FC Barcelona, el 9 de novembre. Tots han infringit la Llei contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l’esport per presentar en la trobada disfressats amb burca i amb una pancarta amb el lema ‘Primer els de casa’.

“NO SÓC RACISTA”.– Els implicats van ser identificats pels Mossos d’Esquadra i expulsats del camp. Un dels multats, Alberto Sánchez ha defensat que no era racista: “No sóc una persona racista. I esgotarem tots els recursos fins que es faci justícia”. Segons el regidor de l’Hospitalet, l’única intenció del seu performance era cridar l’atenció, i sosté que cinc persones no portaven burca durant l’acte.També ha estat multat Sergio Palomo, exregidor de Santa Coloma de Gramenet i tot el grup de 19 simpatitzants que van participar en l’espectacle racista. Va ser en la segona part del partit quan es van posar en peus vestits amb els burques  i la pancarta que incloïa l’eslògan Primer els de casa que va usar el partit per les eleccions del 20 de novembre.

Aquell dia, a prop, observant tot però sense participar, hi havia el líder xenòfob, Josep Anglada. Avui el president de PxC ha assegurat que la multa és un “atac a la llibertat d’expressió” i “més en campanya electoral”. Anglada s’ha manifestat així després d’un esmorzar informatiu protagonitzat per Felip Puig, conseller d’Interior català. En l’acte, Puig ha defensat davant l’auditori la sanció per motius racistes.

LA NORMATIVA.– La norma aplicada, del 2007, sanciona com una infracció greu o molt greu dels espectadors d’una activitat esportiva la participació en actes racistes, xenòfobs o intolerants, per exemple aquells que transmeten “informacions en virtut de les quals una persona o grup de persones sigui amenaçada, insultada o vexada” en base a la religió o l’origen, entre d’altres. Per aquesta mena d’infraccions molt greus es preveuen multes de 60.000 a 650.000 euros i la prohibició d’entrar a recintes esportius durant un temps de dos a cinc anys i per les greus es preveuen multes de 3.000 a 60.000 euros i la prohibició d’entrar a recintes esportius per un període de sis mesos a dos anys.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

4 Responses to Interior multa “per racisme” al portaveu de PxC i a un exregidor

 1. Juan Pedro says:

  Yo no sé a que esperan las autoridades para ilegalizar a Plataforma. En Alemania los nazis están prohibidos.

 2. Primer els de casa diuen… però primer els de Quina casa?? els de la teva?.. els de la meva? No xikets, primer els de la seva casa, el xenòfoms i racistes, els homes alts, prims, blancs, de cavells negres i amb pel al pit. És increhible com la ”democracia” pot servir de paraigües a expressions tan exclusives i perilloses com ho és aquesta.

 3. Noli says:

  Estoy de acuerdo con Juan Pedro. Me pregunto para sirven los juzgados de Santa Coloma, La Audiencia de Barcelona, El Tribunal Supremo, el Constitucional, la Fiscalía de Catalunya, la Fiscalía del Estado.

  En este país la ultraderecha española está en el PP. Los de Plataforma son la extrema derecha de ultraderecha y usan a los más débiles, los inmigrantes, como trampolín para tratar de llegar al poder.

 4. Sarkis Hakobyan says:

  Los malos tarde o temprano siempre son castigados.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: