Pujol: “M’agrada Santa Coloma, encara que no ens votin gaire”

Jordi Pujol, a la Llibreria del Carrer Major, ahir.

Ahir vam veure el Pujol més desenfadat, malgrat que un grup el va escridassar a l’entrada de la Llibreria del Carrer Major. Va venir a parlar del seu llibre Memòries Jordi Pujol. Un Repte nou (1993-2011), però va parlar de tot.
Va fer la presentació Jaume P. Sayrach, que va recordar la històrica relació de Jordi Pujol amb l’església colomenca (Trias, Esquirol, Cabré, Carrera, Hernàndez …), vincle que es va perllongar amb l’Ajuntament democràtic. Li hem fet una entrevista a Jordi Pujol, que publicarem ben aviat. 

“Li anava bé venir a veure el capellà comunista, li donava una imatge oberta, i a Lluís Hernàndez li anava bé per guanyar-se els catalans de tota la vida”, va dir en to de broma Sayrach. Més seriosament, va recordar que a Pujol li agradava veure com persones amb accent andalús defensaven la llibertat i l’Estatut d’Autonomia.

En el mateix to distès, l’ex president Pujol va contestar que Sayrach, amb la seva presentació, havia millorat al personatge. “Ei, se sent bé allà al fons?”, Va preguntar diverses vegades amb ironia pels crits provinents del carrer. Va dir que ha vingut desenes de vegades a Santa Coloma per gust. “M’agradava venir, tot i que sabia que no guanyaria vots. La relació entre l’esforç i el benefici electoral aconsellava no venir. Santa Coloma és important per a mi, però la veritat és que no ens han votat molt”.

Va subratllar que per a ell, el país està per sobre del partit, i així l’hi va transmetre a Artur Mas, a qui va definir com un “home sòlid que dóna la cara”. “Aquests que criden ho ignoren, però els que els envien saben com van deixar la caixa de la Generalitat”.

UN SOL POBLE.– Va dir haver superat moltes crisis com a president de la Generalitat, però cap com la que li ha tocat a Mas. “En la meva etapa–va subratllar–havia unes bones relacions amb Espanya, la immersió lingüística anava bé i la immigració estava integrada”. Va recordar la frase que és català qui viu i treballa a Catalunya i-a més vol ser-ho i va agrair al PSUC i CCOO la campanya Catalunya, un sol poble.

Pujol va destacar que avui les relacions amb Espanya són pitjors: “Es pensen que ens poden esvandir”. Va justificar les retallades del Govern per la mala situació econòmica i va dir que els serveis són molt bons i poden ajustar una mica. Però, sobretot, va destacar que tots hem d’actuar perquè el país s’enfonsa. “Tenim una gran tempesta sobre”, va dir. I va demanar tancar l’acte amb una frase optimista: “Us donaré una bona notícia, tenim país”.

JORDI CORACHÁN


Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

4 Responses to Pujol: “M’agrada Santa Coloma, encara que no ens votin gaire”

 1. Lolo says:

  En canvi, va oblidar que quan venia a relacionar-se amb l’alcalde-capellà i l’església local venia sempre acompanyat d’un tal Prenafeta, la seva mà dreta i gran amic, mentor de l’actual President de la Generalitat, defraudador d’impostos confés, especialista en clavegueres del poder i, com de passada, especulador immobiliari imputat al cas Pretoria.

  És bo tenir memòria.

 2. Uno que gritó says:

  No sabia que el 15M va tenir accés a les arques públiques. Perquè era el 15m el que hi va ser allá, més altres persones que se li van sumar durant la protesta.
  És possible que el senyor Pujol i la seva gent no entengui que hi ha persones capaces de prendre les seves decisions, de pensar i actuar d’acord a aquests pensaments. D’expressar-los i comunicar-los sense haver d’esperar a que algú en la seva estructura jeràrquica li doni permís o li ordeni que ho faci.
  Aquesta gent existeix. Gent amb dignitat que pot assenyalar quan el rei va nu sense por que el rei els castigui. Que no necessita permís per pensar, per parlar i que no es deixa enganyar per retòriques falses i plenes d’interessos.
  No ens va manar ningú més que vostè, senyor Pujol, les seves polítiques i les de la seva coalició. Els actes dels seus cadells (crespo, prats, Bagó … entre els casos recents). Són les retallades i la privatització que apliquen des de la seva ideologia del benefici, se que ja no està vostè nominalment en el govern, però sí aquells que va posar i als qui va marcar el camí.
  Sé que això que escric és inútil. Vostè pot ser que senti, però, com va demostrar ahir, no escolta.
  Una última cosa, li repeteixo som qui som i prenem les nostres decisions. Ni hem ficat la mà en cap caixa ni volem que des d’aquestes caixes ens arribi res. Volem que vostè i els de la seua mena respectin a aquells que els donen de menjar, perquè mengen de la nostra feina. No se li oblidi ni a vostè ni als que són com vostè.

  • Un que es passejava per allí says:

   Sincerament em va semblar desmesurat les pancartes i l’escridassada a una persona que porta més de 10 anys fora de la línia política i que ve a Santa Coloma a una llibreria a presentar un llibre.
   Encara em sembla més incoherent, quan en el mateix carrer només uns metre més amunt i viuen uns personatges que han cobrat durant molts anys sobresous públics a la Diputació pagats mab diners públics, investigats per fiscalia i tapats i ben tapats. Potser que els del 15 M obrim una miqueta els ulls!!!!

 3. Retroenllaç: Entrevista amb JORDI PUJOL: “Sense un finançament just no tindrem bons hospitals ni bones escoles” « Gramenet 2.0

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: