Santa Coloma és avui una mica més segura

  • La ciutat s’integra a la xarxa d’emergències Rescat de la Generalitat

La ciutat és una mica més segura que ahir. A partir de primera hora del matí, es troba integrada a la xarxa Rescat, un sistema de comunicacions segures i de gran cobertura que permet coordinar les policies locals, els Mossos, els bombers i altres cossos en cas d’incendis o catàstrofes d’una altra mena. L’acord l’han signat el conçeller d’Interior, Felip Puig, i l’alcaldessa Núria Parlon, a l’Ajuntament. 

El Conseller d’Interior, Felip Puig, ha assenyalat: “El que fem és aplicar les tecnologies per millorar la seguretat donant més eines als cossos d’emergències, el que ens permet treballar molt més coordinadament”. I l’alcaldessa Núria Parlon, ha destacat: “Per nosaltres és molt satisfactori poder adherir-nos a aquesta xarxa Rescat que ens permet treballar coordinadament i donar millor resposta per part de les ciutats envers els ciutadans”. També hi eren el sotsdirector de coordinació dels Mossos, Joan Carles de la Monja, i el regidor de Seguretat de Santa Coloma, Antonio Carmona.

LA XARXA.– Rescat és la xarxa de radiocomunicacions dels cossos operatius del Departament d’Interior i d’altres agents públics relacionats amb la gestió de les emergències de Catalunya (Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, Bombers de Barcelona, Guàrdia Urbana de Barcelona, Servei d’Emergències Mèdiques, Agents Rurals, Agència Catalana de l’Aigua, Direcció General de Protecció Civil, policies locals i tots els ajuntaments sense policia local).

A més, la xarxa està especialment dissenyada perquè sigui més robusta i fiable, sobretot en casos d’emergències, ja que no se satura per trucades de mòbils, té més cobertura que la telefonia convencional i resisteix en cas de manca de subministrament elèctric. A diferència dels operadors de telefonia mòbil, la xarxa pretén arribar a tots els indrets on siguin necessàries les comunicacions, tant a nuclis de població com a tot el territori rural, i aporta un grau de fiabilitat major per garantir la disponibilitat del servei en tot moment i especialment en situacions d’emergència.

Garanteix també la confidencialitat en les comunicacions i dades.. Està a disposició de tots els cossos i els col.lectius professionals implicats en la seguretat i les emergències, amb l’objectiu de millorar el rendiment, l’eficàcia i l’operativa desplegada en situacions d’emergència, tant en zones urbanes com rurals.

La xarxa cobreix al 99% de la població i més del 95% del territori de Catalunya (inclosos túnels viaris i ferroviaris). A aquest efecte disposa de 205 estacions base (TBS) i més de 20.000 terminals amb sistema GPS, que permet tenir localitzats tots els vehicles i els efectius equipats amb un terminal Rescat.

Gestionada per l’Oficina de coordinació de la Xarxa Rescat, funciona amb tecnologia Tetra (Terrestrial Trunked Radio), un estàndard definit por l’Institut Europeu d’Estàndards de Telecomunicació per satisfer les necessitats d’organitzacions de seguretat pública, entre d’altres.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: