Ofec econòmic de 2.000 colomencs amb dependència

• Núria Parlon denúncia l’impacte de les retallades del Govern Central

• La mesura suposa una reducció del 15% de les aportacions econòmiques

L’alcaldessa ha donat una notícia agra abans de marxar de vacances. “Suposa una regressió molt significativa”, ha declarat Núria Parlon aquest matí en una roda de premsa per denunciar les greus conseqüències del Decreto del Gobierno 20/2012

Es tracta d’un decret que estableix les mesures per garantir l’estabilitat pressupostària i el foment de la competitivitat que, però, a Santa Coloma estan sent pernicioses. Segons l’alcaldessa Parlon, el Decret ha suposat una reducció del 15% de la prestació econòmica per a cures en l’entorn familiar i ha tingut un impacte directe en 2.074 persones, la majoria dones al voltant dels 80 anys. L’alcaldessa ha revelat que el 93% dels cuidadors són dones, que veuran reduïda la seva assignació en 44 euros mensuals.

L’alcaldessa i el regidor de Benestar Social, Raúl Moreno, han vingut a dir que plou sobre mullat i sempre sobre les mateixes persones, les que pateixen els augments de l’IVA, l’IRPF, l’euro per recepta mèdica i els efectes més dolorosos de la crisi.

DISCUSSIÓ AL PLE.– El Ple de dilluns va aprovar una moció relacionada amb aquest assumpte. El texte va ser presentat pels grups municipals de CiU i PSC en suport a la Generalitat de Catalunya per l’elaboració de la nova Llei Catalana de l’Autonomia Personal. Van votar a favor ICV-EUiA i PxC, i en contra GG i PP.

En la seva explicació de vot, la nova portaveu de Gent de Gramenet, Guida Martín, va  manifestar: “Sempre hem d’escoltar la mateixa cançó per part de CiU: quan no és culpa del dèficit fiscal, ho és de la situació econòmica, i si no del veí del quart”.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: