Les Festes Alternatives ja tenen programa i cartell

Les Festes Alternatives ja tenen cartell, i aquest no la fet el Pepònio. Ara és el moment! Diu l’eslògan. ¿El moment de què? De divertirse serà, tot i els temps que corren.

• Aquest és el quart ‘post’ de Catalunya més llegit a WordPress » Només dimarts va tenir 1.354 visites

Hem demanat a l’Ajuntament informació sobre les subvencions i ajudes a les Festes Alternatives »

Com a plats forts tindran els concerts de La Raíz (divendres, día 31), Aspencat i Malestar Social (dissabte, 1). Podeu aconseguir el programa complet clicant aquí.

Amb la Festa Major Alternativa arriben els correbars, els sopars a la fresca, els concerts, els castellers, la paella, els concursos de truites i, en fi, una manera de divertir-se que vol ser diferent de la que proposa l’Ajuntament i la comissió de festes de la Festa Major.

L’organització de les Festes Alternatives del 2012 va a càrrec de l’anomenada Assemblea Popular de Gramenet (ARA), integrada per entitats i col · lectius que donen suport a Gent de Gramenet.

Des d’aquests col · lectius s’han criticat amb especial duresa la Festa Major d’anguany, especialment la contractació de Fangoria, pels costos i els dubtes generats sobre la seva qualitat artística.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

26 Responses to Les Festes Alternatives ja tenen programa i cartell

 1. Javier Valenzuela says:

  Me ha hecho sonreir la referencia al cómico mayor del reino, ex apestado oficial (ese era el cambio prometido, la amnistía del azote socialista). Si bien era bonito el de Santakolat y original, el de la MAT y la Fiesta Mayor son un truño. Si el de Catalotat es claro y conciso, los o0tros dos son confusos a más no poder. Ademas si uno coje el rotulo de la MAT y se lo pone al de la Fiesta Mayor y al contrario, nadie se daria cuenta.

  Siempre escucho que en Santa Coloma hay 2.000 universitarios y gente joven y mayor muy preparada. ¿Dónde están? Siempre son los mismos los que lo hacen todo. Eso agobia, ¿cómo va a participar la gente si parece una merienda de negros? No digo que lo sea, pero la mujer del César además de ser honesta debe parecerlo, y aquí los del consistorio no se guardan ni las formas.

  Y a los de Gent de Gramenet y sus marcas blancas ya les vale. ¡Qué esto no es el Pais Vasco, señores! Que no gustan ni los fascistas ni la gente radical, ni las kaleborrokas ni la demagogia permanente.
  Creo que he dicho lo que quería decir. Saludos.

 2. Juan C. Blanco says:

  Falta una guerra de banderas al estilo Renteria, pero todo se andará.

 3. Jordi Pastor says:

  Merci per donar a conèixer el programa de FMA amb aquesta notícia i el rigor que et caracteritza.

 4. Pere B. says:

  Us passo un article del prestigiós professor Joan B. Culla sobre la CUP (“independentista i curulla d’esquerranisme del bo”) que com tothom sap té una gran influència a Gent de Gramenet.

  Vell prejudici, nous pretextos (Diari ARA)
  JOAN B. CULLA | Actualitzada el 22/07/2012 00:00

  Vell prejudici, nous pretextos

  Fa unes setmanes que ha estat difós l’ Informe sobre el antisemitismo en España durante el año 2011 , un treball elaborat per l’Observatorio de Antisemitismo en España que constituïren fa tres anys la Federació de Comunitats Jueves i el Movimiento contra la Intolerancia, amb l’objectiu de centralitzar, catalogar i analitzar els incidents o les actituds de caràcter antisemita produïts a l’estat espanyol, anàlogament a com es fa en molts altres països europeus.

  El document recull una variada panòplia de casos. Des de textos periodístics o programes de televisió -preferentment, reality shows – en què s’utilitzen expressions com judío , perro judío o judiada en un sentit pejoratiu o insultant, fins a pintades antisemites o bé agressions verbals, per exemple en pavellons de bàsquet contra els jugadors del Maccabi Tel Aviv, o contra algun jugador jueu o israelià d’altres equips, fins i tot d’equips de la Lliga ACB. Tampoc no hi manquen les previsibles pàgines web d’orientació nazi, xenòfoba i racista, que reprodueixen o imiten materials antisemites elaborats sota el Tercer Reich, i que justifiquen el genocidi i inciten a l’odi entre elogis a personatges com Pedro Varela, l’amo de la Llibreria Europa condemnat i empresonat per negacionisme en diversos països europeus.

  El que ja crida més l’atenció és que, al costat d’aquest submón d’extrema dreta, aparegui en l’ Informe una sigla tan nostrada, independentista i curulla d’esquerranisme del bo com la CUP. Sí, la Candidatura d’Unitat Popular, concretament la de Girona, que per a les eleccions municipals del maig del 2011 presentà un extens programa en la pàgina 45 del qual es podia llegir: “Racionalitzarem les partides aportades per l’Ajuntament al Patronat Call de Girona. […] En el darrer pressupost municipal (2011) la partida de l’Ajuntament que s’hi destina ha augmentat de forma injustificada”. I aleshores venia el millor: “En aquest mateix àmbit, promourem que la concessió que el Patronat fa a la botiga del Museu d’Història dels Jueus incorpori una normativa ètica. Tenint en compte l’actual oferta de productes, la botiga no satisfà interessos històrics, sinó que fa clara apologia de l’Estat d’Israel. Considerant que aquest Estat vulnera la legalitat internacional i practica una política agressiva contra els pobles veïns, rectificarem i evitarem que la botiga continuï essent un pol de difusió i justificació d’Israel”.

  És a dir, que en les nostres llibreries -com en les de qualsevol país democràtic- s’hi poden trobar volums que defensen el neoliberalisme i altres que fan la lloança de l’anarquisme, textos a favor del castrisme cubà i panegírics de la dictadura de Franco, títols que presenten sota una llum comprensiva l’experiència del maoisme xinès (tot i que potser causà 70 milions de morts) i altres que sostenen que, malgrat les purgues, i el gulag i alguns detalls més, allò de la Unió Soviètica no va estar pas tan malament. Ah! Però segons els nois i les noies de la CUP local, a la botiga del Museu d’Història dels Jueus de Girona s’hi ha de prohibir la venda de llibres que facin “difusió i justificació d’Israel”. I qui destriarà els llibres permesos i els censurats? ¿Pensen crear un tribunal acadèmic, o seran els mateixos xicots (i xicotes) de la CUP els que exerciran aquesta funció d’inquisidors ideològics que tant sembla motivar-los?

  Permetin-me afegir que, el maig de l’any passat, la CUP va obtenir 3 dels 25 regidors que formen el consistori gironí, gràcies al vot de 2.981 veïns. Confiem que la immensa majoria d’aquests votants no s’haguessin llegit el programa…

  En qualsevol cas, als encarregats de confegir l’informe sobre l’antisemitisme corresponent al 2012 se’ls gira feina, molta feina. Si creuen que exagero, facin el següent experiment: instal·lin-se davant l’ordinador, vagin al cercador Google i teclegin “Adelson+Eurovegas+jueu” (o ” judío” ). I veuran com apareixen milers de webs, blogs i xats on, més enllà o més ençà dels arguments ecologistes, o econòmics, o ètics per oposar-se al projecte d’Eurovegas -i que consti que, personalment, no hi sóc favorable- afloren les referències i les elucubracions més o menys paranoiques a comptedel “sionista Adelson”, del ” judío sionista mafioso ” i ” usurero “, del ” conocido estafador judío askenazi (como los Rothschild) “. El projecte de macrocasino és una “astracanada judía “, una més de les “estafas sionistas “. Els “lobis jueus”, ja sigui als Estats Units, a Madrid o a Barcelona, són totpoderosos, i n’hi ha que arriben a vincular el futur de la inversió de Las Vegas Sands (“que el judío este lo monte en Israel “, ha escrit algú) amb l’adscripció religiosa de l’esposa nord-americana del conseller Mas-Colell.

  En un viatge recent als Estats Units, el president Artur Mas va formular la idea d’un eix estratègic Massachusetts-Catalunya-Israel com a aposta de futur per al nostre país. Li aplaudeixo la visió, però la trobo difícil d’implementar en una societat on la venda de llibres sobre Israel, o la hipotètica inversió d’Adelson, provoquen reaccions dignes dels esbirros de Joseph Goebbels.

 5. Esmeralda says:

  Sóc membre d’ARA i, sí Sr. Corachan, sóc afí a Gent de Gramenet i els votaré sempre que consideri oportú. Fa molts anys que d’una manera o altra formo part dels moviments socials de Santa Coloma. Fa molts anys que lluitem per una ciutat millor, pels drets socials, contra la corrupció, per la llibertat d’expressió, etc. i les persones que avui formen part de Gent sempre han estat amb nosaltres i ARA, més que mai, continuen estant. MAI han portat a Gent per bandera a les reunions o mobilitzacions, cosa que no poden dir altres partits que formen part del nostre ajuntament.
  Si vols informar sobre les Festes Alternatives, fes-ho, però deixa de ficar merda on no n’hi ha. De veritat, ja canses…

 6. Paco Antequera says:

  No entiendo como se presta usted a publicar nada de esa gente, que no hacen otra cosa que sembrar dudas por la ciudad sobre personas de bien. Creo que lo mejor sería ignorarles . La credibilidad de ese grupo es cero. No manche la suya. Yo particularmente iré a la Fiesta Mayor de toda la vida. Los experimentos mejor sin gaseosa.

 7. Javier Revuelta says:

  Esto de las fiestas alternativas tiene gracia. Sr. Corachán, no estaría de más preguntar en el Ayuntamiento cuanto dinero reciben de las arcas municipales los supuestos “alternativos”. Porque tendríamos una sorpresa. Los supuestos alternativos reciben dinero o especias del Ayuntamiento, ya sea para pagar el sonido, el escenario, la limpieza, la seguridad… Y no es que me parezca mal, ya que son una entidad más de la ciudad, pero esta fiesta, de alternativa no tiene nada. Que expliquen los organizadores por qué recibiendo ayuda del consistorio no se dignan ni a colocar el logotipo en el cartel. Son las medias verdades a las que Gent de Gramenet y sus marcas blancas nos tienen acostumbrados. Luego se quejan de las contrataciones de la Fiesta Mayor: si tan mal les parece que se gaste dinero en fiestas, que empiecen por suprimir la suya que, dicho sea de paso, genera muchas molestias de ruido a los que vivimos en Singuerlín ya que nunca cumplen el horario nocturno.

 8. manolo says:

  Hola Sr Corachan,Como Javier Reuelta yo como ciudadano colomense que pago mis impuestos tambien quiero saber si desde el ayuntamiento se financia parte de estas fiestas “alternativas”,ya sea en sonido,escenario,limpieza,ocupacion de suelo publico…etc, estoy en desacuerdo en tener que pagar a Fangoria los 57.000€, pero tambien estoy en desacuerdo que se organize otra mini-fiesta para 4 gatos paralela a la festa major, e¿en tiempos de crisis mos podemos permitir fiestas de barrio,festa major y otra alternativa?

 9. Jesús Padilla says:

  En los tiempos que corren lo razonables sería crear una comisión de fiestas potente y suprimir las ayudas a las fiestas de barrio y las alternativas. Concederles permiso para cerrar una calle para una cena popular o una ginkana o lo que sea que organicen y se paguen ellos. Que se expriman la cabeza para sacar pasta de debajo de las piedras. Es muy fácil ser antisistema o alternativo y no renunciar a sueldos y ayudas. A mí también me gustaría saber las ayudas que les da el ayuntamiento.

 10. Nússer says:

  Es curiós que comentaris amb diferents noms cometen les mateixes faltes…fa que pensar.
  Visca les Festes Alternatives!

  • El primer que se m’acut és que aquestes persones han pogut anar a la mateixa escola.

   No me’n sé avenir sobre l’atreviment de Nússer, ara amb les seves insinuacions. Les persones a què fa referència estan identificades i tenen un correu electrònic i una IP diferents.

   Dimarts passat, quan em dirigia a la biblioteca central, Nússer em va parar als jardins de Can Sisteré per dir-me que era “un impresentable” i una sèrie de frases ofensives i vexatòries, tant en el terreny personal com professional. No és la primera vegada que em passa amb determinats membres de Gent de Gramenet o de Plataforma per Catalunya. Li vaig oferir seure davant una taula i parlar amb educació, però no va voler. No pensava dir-ho, però com Nússer va desacreditar a Gramenet 2.0 i ara escriu encoratjat, em veig en la necessitat d’oferir aquesta dada a l’opinió pública.

   • Nússer says:

    Si, ets un impresentable! Fixa’t que gran impresentable com a persona i periodista que jo no sóc de Gent de Gramenet! I menys de PxC.
    Jo si que no m’en se avenir de que pretenguis ficar al mateix sac GG i PxC…deplorable…
    Per la resta permet-me els dubtes!

    18 anys a El Periódico, per acabar dirigint un bloc? Va home, va….

   • No tinc cap interès a polemitzar amb tu. Només matisar que vas parlar en nom de Gent de Gramenet i vull reiterar que només tinc problemes al carrer amb alguns membres o simpatitzants de Gent i de Plataforma. És així i és l’única vinculació que faig.

    D’altra banda, no veig que hi ha de dolent en fer un bloc d’informació i opinió al servei de la ciutat que estimo i porto al cor, i de franc. Per a mi “Santa Coloma al cor” (magnífica campanya) no és només un eslògan. Ho vaig demostrar en la històrica revista “Grama” i ho faig ara amb orgull (entre altres coses relacionades amb el periodisme i la literatura), després d’haver estat redactor en cap d’El Periódico i haver fet, abans de la greu crisi de la premsa i del país, reportatges en tots els continents. No em cauen els anells per tornar a escriure a Santa Coloma. Ho faig a gust, malgrat els entrebancs, i ho seguiré fent.

    Que tinguis un bon dia.

 11. Pep says:

  El que explica posa els pèls de punta. Aquesta manera de comportarse és poc democràtica, per no dir feixista. Accepto la llibertat d’expressió però només quan em beneficia, val!. Els intolerants sempre ataquen als que no pensen igual i vostès els periodistes estan en primera línia. Crec què no cal atacar a ningú. A mi no m’agrada l’Abc i no el compro, no m’agrada l’Estrella Digital i no em connecto… Es fàcil, però ells no suporten, crec, la seva acceptació del seu bloc com a mitjà a la ciutat i la seva influència. Les seues notícies em semblen professionals i no veig que afavoreixi a ningú en especial, encara que els que tenim una edat, jo passo dels 60 anys, coneixem el seu passat dins de l’esquerra, i què?

 12. Mercedes says:

  Nússer,con la frase de las 14:34:”Si, ets un impresentable! Fixa’t que gran impresentable com a persona i periodista,bla,bla,bla”,Nússer se retrata el solito.Estoy flipando en colores.”I el va home va…”es de una ordinariez supina.Indirectamente,le da la razón.¿de donde salen esos elementos?.Mi más sentido pésame por tener que aguartar a gente de ese tipo.

 13. Nússer B. Lakmisi (el noi alternatiu, simpatitzant de Gent) ha tornat a escriure comentaris impertinents, que no seran publicats per incomplir les normes bàsiques de respecte i educació.
  Ha sol · licitat el telèfon d’un lector, Pep, per posar-se en contacte amb ell. Pep ho ha autoritzat i quan li hem escrit a l’adreça de correu que Nússer ens va facilitar aquesta resulta què és falsa.

  Nússer va participar activament en la campanya que demanava el vot per Gent de Gramenet:
  GENT DIVERSA PER UNA
  STA. COLOMA MILLOR (sic)

  Gent no ha recriminat (més aviat el contrari) a Nússer el seu comportament agressiu i intolerant, imcompatible amb els valors democràtics i de respecte.

  http://gramenet2011.gentdegramenet.cat/nusser-b-lakmisi/

 14. DANIEL TORREJON MARTINEZ says:

  No tengo ánimos de encender la polémica, pero estoy seguro que cuando se lea lo que escribo me dirán que soy un pesebrero del ayuntamiento o cosas así

  En mi humilde experiencia personal tengo una especie de asociación que hacemos conciertos de copyleft, y estamos en contra del copyright y de la sgae y compañia.

  Como no estamos de acuerdo con que se den subvenciones a grupos y vivan del cuento, no aceptamos subvenciones del estado para ser coherentes.

  He puesto este ejemplo para demostrar la incoherencia de las fiestas alternativas, las cuales se hacen porque los que organizan están en contra de las fiestas mayores de Santa Coloma pero curiosamente si reciben subvenciones del ayuntamiento para montar el escenario.

  Este año seguirán recibiendo subvenciones, aunque menos, y entonces yo me pregunto; Si están en contra de las fiestas oficiales porque reciben dinero del ayuntamiento? eso se llama incoherencia según veo yo.

  Si tan alternativos son que hagan las fiestas sin recibir dinero del ayuntamiento y todos felices.

  Yo si espero el ayuntamiento no les den dinero, porque si organizan la fiesta por su cuenta que se la paguen ellos y no el resto de gente quiera ir a la oficial la tenga que pagar

 15. Javier Revuelta says:

  ¡Cuánto me gusta este blog! Lo del comentario de Nússer Abdelmoumen Lakmisi (perdonen las faltas en el nombre si es que las hay) es de campeonato e ilustrativo de este joven que ha pasado por casi todos los partidos de la ciudad. De las Juventudes Socialistas en sus inicios (de las que presuntamente fue expulsado), a convertirse en independentista de ERC, pasando por Gent de Gramenet (sí Nússer, si), ha protagonizado alguno de los altercados más comentados de la ciudad. Con sus comentarios demuestra que es mejor tenerlo lejos. No soporta que hablen mal de él (para muestra un botón). Vamos, que de demócrata no tiene nada. Además, no sé donde está el problema en que Corachán trabaje en el periódico y luego dirija un blog. De estabilidad y éxitos laborales no puede hablar mucho este muchacho…

 16. Pau, de Can Mariné says:

  El tal Nússer va intervindre en el Ple del 31 de maig de 2010 de l’Ajuntament en nom de GENT DE GRAMENET, on demanàven la dissolució del consistori. Això deu està gravat, oi? Prou de mentides. Per què no el fan fora del partit? Perquè són iguals? no, no potser.

 17. Andreu Garcia says:

  Creo que la realidad política de Gent se diluye dia a dia, como puede ser que realicen lo contrario de lo que dijeron, tienen subvenciones del Ayuntamiento, sus regidores tienen sueldos, despachos y demás recursos al igual que otros regidores. No me parece nada democrático que militantes de Gent se dediquen a presionar a periodistas, porque estos no comulgan con la ideología de Gent y su entorno. El Sr. Nusser es militante de Gent y un activista de la intolerancia y la insolidaridad en esta ciudad.
  Por el respeto a la libertad de prensa y opinion.

 18. Nússer says:

  Javier Revuelta, et veig molt ben informat! Vaig tenir carnet de JSC i de JERC…mai de GG. No es pot fer fora qui no hi es, Pau.

  El nom molt ben escrit, fins i tot el primer cognom que mai faig servir!

  El fet de parlar del periódico i del bloc, no es tant per estabilitat com pel prestigi que suposa que te aquest espai.

  Pau, Sempre que se m’ha demanat intervenir en algun espai, en nom de determinats grups, en referència a quelcom que comparteixo, ho he fet de bon grat! Fet que no em cconverteix en membre de res.

  • Mercedes says:

   Nússer Abdelmoumen Lakmisi:
   El prestigio es de cada uno y usted lo ha liquidado todo. De estabilidad mejor no hablemos, porque atacar a una persona tiene delito.

  • Aitor M. says:

   Otra vez este Nússer. Por favor, Sr. Corachán librenos de él. Creo que el asunto ha quedado claro.

 19. Retroenllaç: Alaska y Mario Fans: “Fangoria actuará en directo” « Gramenet 2.0

 20. Nil Rider says:

  Senyor Corachán. M’ha costat Déu i ajuda relaxar-me tant com per escriure sense dir-ne cap de grossa. Primer de tot un aclariment: Les festes alternatives no comptem amb cap subvenció de l’ajuntament, I que no ho cregui que vingui i ho miri. no son per quatre gats, ja que a part de venir gent de moltes viles son festes que fan caliu i puc ben assegurar que els concerts que es munten tenen tanta o més afluència de públic que els de les Majors.

  Vostè i jo fa temps que ens coneixem, després d’un encontre per una transversació d’unes paraules escrites per vos, deu fer dos anys, se’n recorda? Ara li dic que no barregi els temes personals amb els polítics. Que a GG hi hagi gent que no vol que es gastin 50.000€ en un grup que tampoc val tant, i que a la vegada participin en unes festes alternatives te lògica tots volen una ciutat millor.

  Ara entro en el tema personal. El Nússer va dir el que pensava de tu, que jo també crec. i ho va dir en un moment on l’havies liada molt, normal que el Nússer estigués emprenyat. Penso que l’irrespectuós amb la gent es vos quan inventa noticies i no recrimina quan les canvia i potser son mes fortes que unes paraules del Nússer.

  i que aquelles persones amb les mateixes faltes que diu vos que tenen diferents correus i diferents IP, caldria demostrar-ho. perque jo si no es en imatge , de vos res no em crec.

  Nil Rider

  PD: Demà si corre pel seguici, fent fotos (que ho hauria de fer per a les seves notícies) busquim, voldria xerrar amb vostè, tranquil·lament, com volia fer-ho amb el Nússer. Ara no ho farem asseguts. sinó depeus en mig de la plaça un cop acabat el pregó. Duré mocador quadriculat al coll (dels de traginer de tota la vida) i la maquina de fer fotos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: