L’embolic de Fangoria i els intolerants

ARTICLE D’OPINIÓ DE JORDI CORACHÁN » L’Ajuntament ha de donar explicacions el més aviat possible per aportar llum a les ombres generades per la contractació de Fangoria i les Nancys Rubias. Els responsables de Cultura han pagat 45.000 euros perquè vinguin aquests cantants i sembla que gran part de la seva actuació és música enllaunada o playback. “La gente me señala / me apuntan con el dedo / susurra a mis espaldas / y a mi me importa un bledo”, cantava Alaska fa uns anys.

 Arrecia la polémica sobre el concierto de Fangoria

Avui, sí que importa. 45.000 són molts euros en temps de crisi i de rebaixes al món de l’espectacle, on els caixets estan per terra. No sé valorar si són tan bons per pagar aquests diners, però potser hi havia altres alternatives.

L’Ajuntament no sembla haver estat molt encertat a l’hora de negociar. Si hom entra a la pàgina web de Espectáculos Reina, els representants, pot contractar a Fangoria per 35.000 euros i a les Nancys Rubias per “5.000 + equip”. Se suposa que l’equip són uns altres 5.000, que serien els 45.000 que ha pagat el Consistori. On és l’estalvi per a la ciutat? La ciutadania mereix una explicació.

També hi ha ombres en l’actuació dels opositors, a través del grup No al playback de la Festa Major de Santa Coloma (que no somos imbéciles). Estan a punt de superar els 700 seguidors, però de quina manera els han obtingut? Això també haurien de explicar-ho. Per exemple, Gramenet 2.0 figura entre les entitats i persones que donen suport aquesta iniciativa i ningú ha demanat permís per incloure’ns en aquesta llista. Resulta que ens ha possat M. M. (una ciutadana que demana que el seu nom no sigui publicat), a qui no coneixem.

El músic Valentín Wallace White és l’alma mater del grup. Les seves propostes sembla que no passen pel diàleg i la protesta pacífica: “Cal anar a la Plaça de la Vila a tirar ous, tomàquets i el que sigui”.

Nota: He tret el nom d’un destacat membre de Gent de Gramenet perquè, encara que va participar en la difució del grup entre les seves amistats, la responsabilitat del mateix recau únicament en el músic Valentín Wallace White.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

22 Responses to L’embolic de Fangoria i els intolerants

 1. M. M. says:

  XX, sóc jo, una ciutadana de santa coloma que segueix els seus articles des de fa temps…vosté mateix em va acceptar com amistat i per aquest motiu li vaig convidar al grup del que parla. pero pensava k només li estava convidant i no agregant directament…li demano disculpes per la meva desconeixença i el meu error. en tot cas imagino que si el grup no era del seu parer podria haver-se esborrat del mateix. no entraré a discutir sobre el tema del concert..sóc una persona pacífica, respectuosa i molt tolerant. però li he de dir senyor que m‘ha semblat molt poc respectòs i professional que hagi possat el meu no

  • Senyora, em sap molt de greu que pensi que posar el seu nom és una falta de professionalitat. Ho ha fet vostè públic col·locant-lo a Facebook. Però no es preocupi que ara mateix el canvi-ho per inicials.

 2. m m says:

  Moltes gràcies sr. corachán per la modificació, aprofito per comunicar-li que no sóc promotora de res, simplement vaig veure la pàgina i vaig considerar, com a ciutadana de santa coloma, fer-ne difusió a les meves amistats…

 3. Amparo P. says:

  Els comentaris de la senyora M.M. demostren com s’aprofiten aquesta Gent de la bona fe de les persones. Sempre estan embolicant la troca, llançant quilos d’escombraries sobre la gent, dividint als colomencs… Aspiren a crear la República Independent de Santa Coloma. Me la imagino més o menys com alguns països de l’antiga Europa de l’Est. No sé si m’explico?

  • m m says:

   En resposta a la senyora amparo i només per al.lusions a la meva persona…les coses són molt més simples k tot això k parlen…jo he actuat de bona fe però no hi ha ningú k s‘hagi aprofitat de mi…no estic d‘acord en k l‘ajuntament gasti tants diners en un concert de dues hores i jo sí vaig afegir-me al grup k va crear el valentí, de forma totalment voluntaria..a partir d‘aquí podré estar més o menys d‘acord amb les opinions dels k hi participen -perque les hi ha de tots colors- però això es un altre tema. l‘unic error k he comés ha estat per desconeixement de com

   funciona facebook, sense cap intencionalitat
   i ja he demanat disculpes per això. Ara, barregar això amb altres històries hem semblm

   • m m says:

    Doncs això k em sembla k no ve al cas…i si hem de reduir-ho tot a comentaris de caire polític al final no podrem opinar de res..per la meva part no m‘agraden les etiquetes… de cap tipus. espero amparo haver-li aclarit els meus comentaris anteriors…si abans de fer l‘article m‘haguessin preguntat ens hauriem estalviat molts malentesos…però ara ja està. molt agraïda al senyor corachán pels canvis.

 4. Puro Trapatoni says:

  Utilitzo fb habitualment i, que jo sapiga, no pots incloure a una persona a un grup sense el seu coneixement, com a molt lo que es fa es enviar una invitació que després la persona acepta o no.

  • Jo també ho pensava, però et puc ben assegurar que la primera notícia va ser veure Gramenet 2.0 en aquest grup.

   • Puro Trapatoni says:

    Potser es una errada en la configuració del vostre compte o potser heu acceptat per error, però us asseguro que a mi quan m’afegeixen a un grup el facebook em demana autorització, igualment quan jo convido a alguna de les meves pàgines hi ha gent que accepta i gent que no.
    De tota manera crec que en cap dels casos ha hagut mala fe i igualment, com blog que parla de la actualitat de la nostra ciutat entenc perfectament que pogueu estar a un grup per una questió merament informativa tot hi que no esteu d’acord amb lo que proposa aquest grup.

   • Té la importància que té i prou. A mi tampoc m’agrada Fangoria i 45.000 euros em semblan molts diners, però no aniré a la plaça de la Vila a tirar ous. L’Ajuntament ha d’aclarir aquest assumpte el més aviat possible. Gràcies per la teva aportació.

 5. Ramon Bueno says:

  Creánme si les digo que no tenia noticias de la existencia de un artista o grupo o lo que demonios sea llamado FANGORIA.
  Veo, no sin asombro, el debate (bien es verdad que con un número muy escaso de participantes) que ha provocado la decisión de contratarlos para la Festa Major y se me antoja exagerado que hasta el director de esta página (de quien espero respete la integridad de este escrito) haya dedicado un artículo de opinión propio al asunto. Claro que cada uno opina sobre lo que le parece (incluído yo).
  Pienso que es natural que haya vecinos de Santa Coloma muy satisfechos con la decisión de colocarlos en el cartel de la Festa y otros que estén disgustados. Afortunadamente no todos tenemos los mismos gustos. El año pasado o próximo o el siguiente seguro que cambian de posición unos y otros respecto a la satisfacción o disgusto por los artistas contratados.
  Los dineros que cuestan… bueno, no estamos en un tiempo de decisiones precisamente sabias. También ante esta decisión habrá más de una familia desahuciada que, legítimamente, verá crecer su indignación y sus miembros se interrogaran atónitos sobre el sentido de todo.
  Pese a este último y doloroso aspecto, me parece una polémica bastante banal y por ello no pienso dedicar ni un solo minuto a informarme sobre quien o quienes son. No me preocupa. Si sucede que el día que actuen caigo cerca del escenario, decidiré si me quedo o no a ver el espectáculo. Si no me gustan (y me temo que no me van a gustar), siempre puedo sumarme a otras propuestas de la Festa.
  Hasta aquí me da el tema. No tiene un excesivo recorrido.
  Lo que sí me preocupa y sí tiene recorrido y sí que daría para escribir algunos folios, es el caso de Wandi, también conocido por Neno. No escribiré “unos folios” aquí, pero permítanme unos apuntes.
  Se publica en esta misma página: un joven colomense de 21 años, Wandi, también conocido por Neno, padre de un niño de 4 años, es detenido por la policía por una presunta violación de domicilio e ingresa en prisión por orden judicial. A las pocas horas aparece en la celda ahorcado con los cordones de sus zapatos. Antes había pedido ropa limpia a sus familiares.
  A mi juicio, esto sí que merece opiniones. Pero no las tiene. Ni un sólo comentario ha merecido la noticia y, por supuesto, ningún artículo de opinión ni del director ni de ninguno de los articulistas habituales de esta página.
  Cuando afirmo que este asunto sí que da para escribir algunos folios, no me estoy refiriendo a los problemas de conciencia que, por lo menos a mí, me genera ser CONTRIBUYENTE de un estado en el que estas cosas pueden pasar. No me estoy refiriendo al pavor que me produce la posibilidad de que cualquier persona querida por mí, o yo mismo, pueda entrar en unos circuitos represivos del estado en los que estos sucesos son posibles. No me estoy refiriendo a las muchas preguntas y dudas que pueden surgir sobre el desarrollo de estos acontecimientos y sobre el posterior esclarecimiento de las correspondientes responsabilidades. No me estoy refiriendo a la preocupación por el papel jugado en el suceso (sea suicidio o no) por los funcionarios responsables de la custodia de Wandi (y subsidiariamente el estado). No me estoy refiriendo a lo poco que me cuesta imaginar la carita de ese niño que ha perdido a su padre o el dolor de la familia de Wandi (ven? Ya salió el demagogo que habita en toda persona de izquierdas…). No, no me refiero a eso.
  Cuando afirmo que este asunto sí que da para escribir algunos folios, me estoy refiriendo al miedo que me produce vivir en una sociedad (de la que esta página podría ser un reflejo) que, tras ser informada, muestra una indiferencia tan rotunda ante un hecho de esta importancia. Me estoy refiriendo a lo preocupante que resulta el hecho de que los poderes del estado ante estos acontecimientos no sean sometidos a una crítica ciudadana tan feroz, pongamos por caso, como la contratación (o no) de FANGORIA para la Festa Major. Me estoy refiriendo a los peligros que tiene para una sociedad y para la civilización, que la “opinión pública” mire para otro lado cuando por acción u omisión de los poderes públicos, pudieran haberse vulnerado derechos esenciales de cualquier ciudadano…
  Wandi ha muerto en unas dependencias del estado en la que debía estar custodiado debidamente y no disponer de correas ni cordones ni cualquier otro objeto susceptible de ser utilizado con intención de autolesionarse (así lo ordenan los protocolos carcelarios). A pesar de ello Wandi que, en tanto que detenido era responsabilidad del estado, ha muerto en unas dependencias del estado, de nuestro estado.
  Wandi, su hijo y su familia no han merecido en este medio interactivo (que es uno en los que se ha publicado la noticia de su muerte) ni una sola palabra de compasión o solidaridad de lectores o redactores. Les aseguro que esto me produce un estremecimiento terrible.
  En la misma página en la que está la noticia de la muerte de Wandi sin un solo comentario, hay una encendida polémica, con los consabidos insultos e incluidos sesudos artículos de opinión, sobre la conveniencia o no de la contratación de FANGORIA para la Festa Major y una firme reclamación de las explicaciones que debería dar el ayuntamiento sobre el asunto.
  Sencillamente obsceno. Estamos más jodidos de lo que cabía imaginar.
  ¡ VISCA LA FESTA MAJOR!

  • Pedro Manuel says:

   Le felicito por su sensibilidad, pero creo que no pensaría lo mismo si se hubiese informado un poco en la barriada del Fondo sobre Wandi, que era un perla.
   Lamento su muerte como la de cualquier ser humano y pido que empapelen a los funcionarios de la carcel si hubo negligencia. Si todo estuviera tan claro hubiese habido un escándalo monumental, no le parece? Esperemos haber que dice la justicia.

 6. kalandrakas says:

  FUEGOOOOOOOOOOOOO!!!!!!
  vais a flipar el 31…

 7. Jaime T. says:

  Comprendo la reflexión de Ramón, porque un ser humano es infinitamente más importante que una fiesta mayor, eso nadie lo pone en duda. Pero, 45.000 o 47.000 euracos por un playback no son moco de pavo. HMás de 700 pñersonas en Facebook hemos expresado nuestra crítica y eso merece tambien un respeto. ¿Hay crisis sabe?.

 8. Mikan Obscure says:

  Qué manía con que Fangoria y Nancys hacen playback…
  Señores, han asistido alguna vez a un concierto de FANGORIA o NANCYS??
  Primero infórmense o vayan a un concierto de ellos y luego opinen.
  Fangoria NO hace playback!!! Es más, llevan un cuerpo de baile de 4 personas, guitarrista, xilófono, teclados, etc ….
  Lo que sí es cierto, es que llevan ciertas bases pregrabadas, pero como el 90% de los grupos musicales. Acaso no los lleva Madonna, CHER, hasta Camela!!!

  Nancys Rubias, son un grupo que SÍ hacen playback pero con VOZ EN DIRECTO!!!
  Ellos siempre han defendido su postura como “grupo poser” , hacen su interpretación (que es lo que realmente importa en un concierto) y se van. De que me sirve a mi ir a ver un grupo que sepa tocar muy bien un instrumento o que cante fenomenal si luego no me transmite absolutamente nada? Ahí está “Rosa de España” que tiene una voz privilegiada, pero, de que me sirve si no sabe transmitir, interpretar, tener una imagen própia en un escenario??
  Sinceramente, os pido que tengamos un poco de cordura todos, y que apostemos por ver el concierto y posteriormente opinar…

  Gracias

  • Purotrap says:

   Que el 90% de los grupos lleva bases pregrabadas es falso, puede que esos que dices si, pero verás pocos grupos de rock que lleven bases pregrabadas (el único caso que conozco es Mago de Oz que lleva baterias pregrabadas), la crítica es al gasto excesivo y al nulo valor artístico de ver a alguien haciendo ver que canta, eso no es un concierto, llámalo representación o llámalo karaoke, pero no es un concierto. A mi lo que realmente me importa de un concierto es la música, para que quiero ir a ver algo pregrabado?, eso ya lo tengo en casa, lo de las Nancys Rubias me parece una tomadura de pelo, una manera del señor Vaquerizo de sacar un rédito a estar casado con Alaska, que es la que de verdad tiene una carrera musical.

 9. Retroenllaç: Arrecia la polémica sobre el concierto de Fangoria « Gramenet 2.0

 10. Laura says:

  El problema no es que contraten a FANGORIA ni q hagan playback, ESO ES MATAR AL MENSAJERO el problema es q se han aceptado unos PRESUPUESTOS MUNICIPALES con un importe elevado en la partida de cultura (no se si ésta es la partida de las fiestas tb..) y que tienen q gastar, LA CULPA ES DEL AYUNTAMIENTO, abuchear a Fangoria es una falta de respeto hacia unos profesionales, gusten más o menos, q simplemente tienen un precio estipulado para EL QUE LO PUEDA PAGAR; En el ayuntamiento nadie quiere bajar su partida de presupuestos pq sino al año siguiente cuesta mucho subirla, funciona igual que los sueldos.

 11. Retroenllaç: Alaska y Mario Fans: “Pese a la polémica, van a arrasar” « Gramenet 2.0

 12. Dios estoy tremendamente asombrado de tal polemica….cuantos miles de euros se gastaban cuando hacian los conciertos con la aburrida isabel pantoja,camela,andy y lucas y ese largo etc del justo molinero ??…FANGORIA existe y es vox populi si alguien no sabe quien es Alaska EN ESTOS DIAS DEBERIA ESTAR MAS ACTUALIZADO…y puede que sean canciones ya acartonadas como se dice arriba ..pero son parte de mi y de mucha gente que las vivio y disfruto y encuanto las NANCYS RUBIAS aportan un apice de show extravagante y nada mas…que es play back,pues bueno no seria los primeros ke lo hicieran como en los del justo molinero…yo vivo encima de can zam y se podia apreciar bien claro ke no todos cataban en directo.

 13. Heroine says:

  ja, ja, ja… què divertit!!!
  ‘Poc respectòs i professional’ publicar un nom que, voluntàriament, aquesta mateixa persona ha fet públic al facebook!!!! Ja, ja, ja…… patètic…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: