Adéu a la Festa Major més multitudinària i polèmica

El poble de Santa Coloma ha donat, una vegada més, una mostra de maduresa. Els colomencs han ocupat de manera massiva els carrers i places per participar als 54 actes de la Festa Major. Malgrat la dura polèmica pels 47.000 euros pagats a Fangoria, ni els partidaris de gastar aquests diners en l’acte estrella, ni els detractors han protagonitzat cap tipus d’incident. Durant el pregó, hi va haver una protesta pacífica per part dels Indignats i durant el concert d’Alaska i el seu grup, només aplaudiments i alegria desbordada.  » Les altres notícies de la Festa Major »

Amb respecte es pot parlar i protestar sobretot, però ningú ha aigualit la festa al conjunt de la ciutadania. No s’han tirat tomàquets, ni ous ni res de res, tot i els anuncis i insults previs a Facebook. I la ciutadania ha sortit al carrer, aliena als debats agres, en major nombre i amb més ganes de divertir-se que mai. Fangoria va tenir més de 5.000 persones en el concert estrella de les festes i el grup local Electronikboy es va aprofitar d’això. Però l’escenari del Parc Europa també es va omplir cada dia amb el FM Sintonitzza amb La Habitación Roja o Dulce Pájara de Juventut. I igualment, la plaça del Rellotge, amb Rock & Ríos Band i altres. I les Festes Alternatives, que han tingut també més públic. La llista és llarga i la resposta, positiva. Han estat 54 actes oficials que han costat 300.000 euros, un 21% menys que l’anys passat, més les despeses de les Alternatives.

Hi ha hagut moments per a la diversió amb el correbars (un altre èxit) i moments per a la reivindicació, amb el monument a l’immigrant aixecat per la Comissió Antifeixista 27 de gener al Fondo i el seu acte contra el racisme i la xenofòbia. Tot això sense deixar de banda la tradició: trabucaires, castellers, focs… Ara, és el moment per fer el debat de debò i corregir els possibles errors de cara a la Festa Major del 2013, que ha de ser millor encara i més participativa en els preparatius. Temps hi haurà. Ara toca subratllar la complicitat i el civisme de la immensa majoria de colomencs.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

4 Responses to Adéu a la Festa Major més multitudinària i polèmica

 1. Toñi Gómez says:

  Creo que la gente tenía ganas de dibertirse un poco después de tantas y tantas notícias desagradables. Creo que esa es la explicación de que se viera tanta gente por la calle. Quise ir a ver a Fangoria por curiosidad solamente por el lío de Facebook, y no pude accdecer a la plaza. Me fui al parque Europa y también había mucha gente.

 2. Nil Rider says:

  Les alternatives no han tingut cap despesa per part de l’ajuntament, formen part de la cordinadora de festes majors autogestionades, li sona aquesta paraula? El poliklyn, es paga, l’escenari el posa Tanit, l’equip i les llums es paga, tot ho paga la festa anterior, el servei de bar servei per a guanyar diners per a la festa de l’any seguent, si hi ha molt benefici, mes grups i de mes catxé si hi ha menya beneficis, doncs menys catxé és així de senzill!!

 3. José Martínez Martínez says:

  LOS CASTELLERS SIGUEN DESPUES DE 27 AÑOS EN LA BRECHA ,SI QUEREIS UNIROS A UN GRUPO DIVERTIDO ,FAMILIAR,CON SALIDAS Y REUNIONES VARIAS ,DONDE SE SIENTE EL COMPAÑERISMO Y SE ENSEÑA AL QUE NO SABE…..YA SABEIS ¡¡¡¡¡¡¡¡CASTELLERS DE SANTA COLOMA ¡¡¡¡¡¡¡ TODO EL MUNDO ES BIEN RECIBIDO.”

 4. Jordi Van der Merwe says:

  Personalment les festes serveixen pel de sempre: retrobar-se amb els amics i familiars després de les vacances i gaudir de les diferents propostes del programa. Cada ciutadà es fa un disseny a mida i va allà on més l’agradi (o menys el desagradi): Parc Europa, Plaça de la Vila, Plaça del Rellotge, etc. Possiblement la gran majoria haurà trobat divertida o interessant alguna d’aquestes propostes. També és veritat, però, que en el tema dels concerts la gent pot no tenir afinitat amb l’artista (o el seu preu) lícitament, i això no comporta de cap de les maneres que s’hagi de boicotejar l’acte, com a mínim per simple respecte a tots aquells ciutadans que volien gaudir del concert. Si el preu era massa car o no és un tema del que tots els colomencs haurien de poder dir la seva, sense dobles morals ni interessos de cap mena (polítics o no).
  Aquest any m’ha agradat una iniciativa en concret. Corregiu-me si m’equivoco: diverses entitats (Fondo Comerç, JAK, etc) tutelades per CIU han venut al simbòlic preu de 2€ un mocador anomenat “solidari”. Es veu que els diners recaptats aniran a una associació que ajuda als ciutadans de la nostra ciutat. En la meva opinió la iniciativa és molt maca i per fi mocadors de Sta. Coloma a les Festes!!!
  Analitzant el disseny del mocador, a més, m’he trobat amb una signatura ben coneguda per mi: la signatura de l’amo de la cockteleria Isalba, que es fa dir “Pir”. Ho he confirmat amb ell, per el•liminar els últims dubtes que em quedaven.
  Iniciatives com aquestes són les que donen vida a la ciutat, que ens mostra ciutadans compromesos i amb ganes de fer coses per la resta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: