El tancament nocturn de comerços es manté

 L’Ajuntament afirma que ha millorat la convivència al Fondo, Santa Rosa, Safaretjos i el Raval

Garantir la convivència i no donar cap carta a la xenofòbia. Aquest és l’objectiu del decret que prorroga el tancament en horari nocturn dels comerços dels districtes V i VI: Eixample, Safaretjos, Santa Rosa i Fondo. Tots ells hauran de baixar la persiana abans de les 10 de la nit i no podran tornar a obrir fins a les 7 del matí. 

La mesura es va aprovar el setembre de 2011 i ha estat prorrogada ara per evitar conflictes entre veïns i comerciants, a les barriades amb més immigració. L’alcaldessa Núria Parlon ha pres aquesta decisió a petició de la Policia Local que, en un informe, aconsella el manteniment de l’ordre pels seus bons resultats i el suport veïnal. Es tracta de petits establiments d’alimentació, conveniència (venen de tot una mica), basars i comerços similars.

Des de la seva entrada en vigor fa un any, el nombre de molèsties ha baixat considerablement. Tanmateix, qualsevol problema menor ha estat explotat pels xenòfobs i racistes, que han amplificat la polèmica a través de les xarxes socials i alguns mitjans de comunicació. Fonts muncipals han subratllat que el tancament nocturn de comerços ajuden a millorar la convivència.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: