La Generalitat planta a l’alcaldessa a la diada d’Armènia

• El director general d’Immigració abandona l’Auditori i acusa la colomenca de no deixar-lo intervenir

• Núria Parlon ho nega i recrimina al Govern de CiU la seva falta de respecte institucional

Tot anava com la seda. Salutacions, abraçades, música, discursos… fins que de sobte els representants de la Generalitat s’han aixecat i han deixat a l’alcaldessa, Núria Parlon (PSC), amb la paraula a la boca, davant la perplexitat del públic concentrat a l’Auditori de Can Roig i Torres, on es celebrava el 21è aniversari de la independència d’Armènia. 

L’acte l’havia convocat el consolat armeni a Barcelona i comptava amb la presència de l’ambaixador d’aquest país a Espanya, el representant de l’església apostòlica i els membres de l’associació Aralar. Tots ells havien pujat a l’escenari i havien fet el seu discurs amb normalitat.

Sorpresa general

El director general d’Immigració de la Generalitat, Xavier Bosch, la sotsdirectora d’aquest departament, Maria Rosa Fortuny, el president de la fundació Nous Catalans, Àngel Colom i el seu número dos, Èric Bertran, escoltaven atentament. Fins que va fer ús de la paraula l’alcaldessa. En aquest moment es van aixecar dels seus seients i van abandonar la sala.

A preguntes d’aquest periodista, Àngel Colom, mentre es dirigia cap a la porta, va manifestar: “marxem, perquè sembla que el Govern de la Generalitat no és ben rebut i sobra en aquest acte”. I, visiblement molest, va afegir: “L’alcaldessa s’ha oposat a que parli el director general”.

Lleig a l’alcaldessa

Núria Parlon, que es trobava ja a l’escenari, va retreure la conducta de la representació de la Generalitat. Alhora, ha subratllat el valor d’immigració que representen els armenis colomencs, va demanar respecte per la seva cultura i es va mostrar favorable a construir una identitat col.lectiva.

En acabar l’acte, Núria Parlon va criticar la manca de respecte institucional per part dels representants de la Generalitat. Preguntada sobre el vet al director d’immigració que denuncien els nacionalistes, l’alcaldessa va recalcar quer l’acte no l’havia organitzat l’Ajuntament, sinó la comunitat armènia.

“Cortijo particular”

No obstant això, Eric Bertran opinava que els socialistes colomencs havien protagonitzat un “acte impresentable” i ha acusat l’alcaldessa d’actuar com si Santa Coloma fos el seu “cortijo particular”.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

9 Responses to La Generalitat planta a l’alcaldessa a la diada d’Armènia

 1. Dic al jove activista i emprendedor Eric Bertan que abans de fer acusascions y critiques es posi en contacte amb els seus compays del partit, per saber perque no han estat al acte, convergencia de santa coloma ha rebut la carta de invitació per part meva, tambe la fundació de nous catalans, en cap moment estava previst que una autoritat de la generalitat de Catalunya, o cap altre embaixador o autoritats politiques intervinguesin a l’acte, nomes este previst. Embaixador armeni, consul armeni, cap de L’esglesia armenia y l’alcaldessa de santa coloma, i no perque sigui socialista si no perque es la primera de regidora de la ciutat on viuen 500 armenis.

 2. Hem rebut uns quants comentaris vexatoris o racistes en referència als armenis i altres col·lectius d’immigrants que, com és norma en aquesta pàgina, no es publicaran.

 3. El saber y la razón hablan; la ignorancia y el error gritan.
  Arturo Graf Escritor y poeta Italiano.

 4. Èric Bertran says:

  Sarkis, al meu entendre després que tots els partits a l’Ajuntament votéssin de forma unànime el reconeixement al genocidi d’Armènia el més lògic hauria estat convidar-los a tots amb temps d’antelació, i no als socialistes, partit al qual tu milites, setmanes abans i la resta justament el dia abans perquè no tinguin temps de reacció.

  Quan es convida a un Director General del Govern, i més si ve en nom del Conseller, parla, o com a mínim se’l saluda, o se’l deixa seure a un lloc d’acord amb el protocol. Però l’Ajuntament el va fer seure a un lloc antiprotocolari, vosaltres ni el vau esmentar i l’Ajuntament us va suggerir que no parlés i vosaltres li vau fer cas.

  I em sap greu aquesta manipulació política que fas dels catalans i catalanes originaris d’Armènia. Perquè tots els partits de Santa Coloma van votar a favor de la moció. I perquè precisament va ser Convergència qui va portar aquesta moció al Parlament, quan governaven els teus amics i companys socialistes i no volien presentar-la. Justament la va presentar una persona present a l’acte, l’Adjunta al Director General d’Immigració, que la legislatura anterior era diputada. I va ser Convergència qui va demanar fer un monòlit de rècord a un lloc bonic de la muntanya de Montjuïc de Barcelona. I el que s’espera almenys és respecte, el mateix respecte que té el conjunt de la comunitat Armènia, el respecte que tu no has demostrat intentant manipular la comunitat i fent cas del sectarisme polític que hi ha a l’Ajuntament menyspreant una autoritat i una institució, que a més a més sempre ha estat al costat dels i les catalanes originaris d’Armènia.

  • Roberto says:

   Si a l’Ajuntament hi ha sectarisme polític, vols dir que deixareu immediatament de ser part de l’equip de govern de l’Ajuntament? Als colomencs ens hi aniria bé, al cap i a la fi ens estalviaríem tres sous alts.

   Abans de dir segons quienes coses, potser adquirim una mica de coherència, no?

 5. Primer de tot cuan jo parlo, parlo en nom dels armenis de Santa Coloma que quedi clar. Es veritat tots els partits han votat a favor y convergencia va ser el partit que ho va portar a la generalitat de Catalunya tambe va ser els qui van posar el Xachkar a Barcelona juntament amb la comunitat armenia de Barcelona, ho reconeixem i ho respetem.

  Hi un protocol, aquet protocol no el caviu jo, ni dic com s’han de fer les coses. ni dic quan i com han de parles les persones perque l’acte no l’he organizat jo i no la nosatra entitat, Aixo no es cosa meva.

  Escoltam jo no se tu de on has tret aquesta informació de que jo primer invito als socialsites, i si jo milito al partit socialista no tinc cap incovenient de reconeixer, per a mi per damut els partits politics estan les persones aixó el que m`han enseñat al partit que milito, respecte per les persones. Estas fent demagogia politica sembla que et surt be. Pregunta a Juanjo quan el consolat armenia va fer les invitacions, quin dia es van enviar les invitacions als consellers, pregunta i despres contestam ami d’aquesta manera i fent acusacions erroneas.

  Quan Ararat organitza alguna activitat les invitacions reben tots els partits politics i totes les asociacións de Santa Coloma

  L’acte ha organizat el consolat Armeni a Barcelona, Ararat ha colaborat i tambe l’ajuntament ha colaborat. Les invitacions era i es cosa del consulat perque l’acte es seu, si vosaltres teniu una queixa o un inconvenient contacteu amb el consulat jo els he respetat a vosaltres i tots els partits politcs totum a rebot les invitacions el mateiz dia, hi ha hagut diferencia de horaris pero no de dies.

  Fer manipulacions no ser la meva manera de ser.

 6. Èric Bertran says:

  L’acte es va organitzar sol, sí. Com a entitat dius que no l’heu organitzat, el grup socialista a l’Ajuntament diu que sou vosaltres, i el consulat que el protocol el va marcar l’Ajuntament des d’alcaldia.

  Potser que us aclariu, no? Se us veu el llautó. No pateixis que nosaltres continuarem col.laborant amb els catalans originaris d’Armènia, com hem fet sempre. I sense sectarisme perquè nosaltres treballem pel país i la seva gent, abans que per un sigles de partit i interessos personals.

 7. Crec que he sigut masa clar, i no he d’ estar averiguant les coses que diu cada u o el que pensa o el que deixeu de pensar, posat en contacte amb l’ajuntament i el consolat per aclarir les teves dubtes, jo el tinc masa clar.

  Patir pels meus es la meva obligació perque he de buscar solucions per la meva gent, t’agraixo que pensis en mi, jo no patire per vosaltres gracies.

  Cuan tinguis una proba de sectarisme agafas un full de reclamació i el presentes al lloc on toca, no parlis per parlar fesho amb probes i cuan t’adraçes a una persona igual amb probes, si no ho saps amb certesa millor no dir res.

  Si vosaltres treballeu pel pais i la seva gent, llavor som iguals, aquesta es la nostra prioritat.

  Ararat l’associació d’armenia a Catalunya, es una entitat no gubernamental que quedi ben clar, el seu president sóc jo, I JO SOC MILITAN DEL PSC I SECRETARI DE NOVA CIUTADANIA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL DE LA JSC.

  I pot ser que d’aqui a uns cuants anys despres opti per la presidencia de la Genaralitat de Catalunya, perque estimo a Catalunya.

  Aixó es la meva vida i les meves propies decisions no de la Associació i aixó no te res a veure amb Ararat.

  El nostre interes es el interes del poble.

 8. César L. López says:

  Demasiadas estrellas en el firmamento político.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: