PP i CiU impedeixen al Senat que s’aturi la MAT

  • El senador de l’Entesa Jordi Guillot (ICV) demana que el projecte es paralitzi
  • El regidor Combarros (CiU) afirma que no han votat la moció perquè apostava pel soterrament
  • La alcaldessa Núria Parlon (PSC) demana una entrevista al president de la Comissió Europea

Més dificultats en la lluita per frenar la MAT. Aquest matí, el PP –amb majoria absoluta– i CiU han impedit a la Comissió d’Indústria del Senat que prosperés una moció de l’Entesa per frenar el projecte de la línia de Molt Alta Tensió Sentmenat-Santa Coloma. La petició l’ha fet el senador Jordi Guillot, d’Iniciativa (ICV) i ha estat recolzada pels socialistes i IU. PNB i UPD s’han abstingut. El senador Guillot ha reclamat la paralització del pla de Red Eléctrica Española fins que els municipis afectats tinguin informació suficient. El senador català també ha demanat que tot el tram fos soterrat.

Guillot ha denunciat que no hi ha hagut debat social del projecte global que afecta a tot l’anell de Barcelona i els municipis de l’àrea metropolitana, que la línia actual estaria  a 150 metres de nuclis habitats i que no existeixin estudis d’impacte ambiental que afecta al Parc de la Serralada de Marina.

Jordi Guillot i Siscu Sánchez, president d’ICV a Santa Coloma, es van reunir per preparar la moció, moment que recull la fotografia.

El nacionalista Carles Combarros ha explicat el vot negatiu de CiU. “Guillot ha plantejat que la MAT es construís soterrada i aquest assumpte no s’ha debatut en la comissió Aturem la MAT. L’acord és aturarla per veure que es fa”

Gestions a Europa

Per altre banda, avui s’ha sabut que l’alcaldessa Núria Parlon va enviar ahir una sol·licitud al president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, demanant-li una entrevista per poder informar-lo personalment de les gestions realitzades amb diversos organismes i de les accions cíviques que s’estan duent a terme en aquesta ciutat per parar el projecte de l’empresa Red Eléctrica Española (REE) d’instal·lació d’una línia de Molt Alta Tensió (MAT) en el terme municipal de Santa Coloma.

Dimarts, l’eurodiputat Raül Romeva, d’Iniciativa, va aconseguir que la Comissió Europea reclamés informació al Govern sobre la MAT.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

2 Responses to PP i CiU impedeixen al Senat que s’aturi la MAT

  1. Toni Muñoz says:

    Tengo la sensación que los partidos grandes están a favor de la Mat, aunque de puertas afuera digan que no. Ha quedado claro en el Senado la posición de PP y CiU y recordemos que los socialistas al principio defendieron una Mat subterránea al paso por las Oliveras y Can Franquesa. En contra, lo que se dice encontra, tenemos a Iniciativa, aunque se daría con un canto en los dientes si al final fuera soterrada y Gent, que no quiere Mat ni nada que sele parezca.

  2. Retroenllaç: MAT+intereses partidistas 1 – Vecinos afectados 0 | TOT GRAMENET

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: