Fractura o factura

ARTÍCLE D’OPINIÓ DE JOSEP MARIA CORTÈS

A vegades l’inconscient ens juga males passades quan parlem amb públic. Oriol Pujol, gran protagonista de l’acte “El Pacte Fiscal” celebrat a la Fundació Nous Catalans, entitat dependent de Convergència, va parlar molt, però ni una paraula del “Pacte Fiscal”. Això si, durant ben bé una hora va fer campanya. 

 

El seu discurs va centrar-se, per dir-ho d’una manera: nosaltres paguem més que ningú; que no ens entenen; si la Camacho ha dit allò; que ara…ens posen la por; si la fractura…vull dir factura…; si les pensions dels avis; si els títols universitaris deixaran de ser vàlids; si la premsa europea ens veu així o aixà; si el tripartit allò altre; si Jordi Pujol….bé com anècdota…per qüestions que no venen al cas, però em quedo amb una, que és bona. Tothom sap qui és el gran personatge de transició espanyola, Rodolfo Martin Villa, truca a en Jordi (pare de l’Oriol) per dir-li: “Estoy preocupado por tu deriva”…ideològica i nacionalista s’entén, o independentista. No sé fins a on ens portarà la preocupació de l’ex-president d’Endesa i la deriva de l’ex-president de la Generalitat

No ens va parlar de coses serioses, concretes, fins i tot es va posar en evidència quan una de les assistents amb la normativa a la mà (amb la iPad, em sembla) va fer esment de la nova llei de comerç que prepara el govern del PP per mitjà d’un decret llei: Oriol va passar tangencialment. Una llàstima. I ho dic trist. No ens mereixem això. Una altra intervenció va ser una declaració de principis: capitalisme i independència. Compte amb determinades escenificacions i discursos poc madurats, ja que haurem de pagar una factura molt alta per la fractura social que pot esdevenir. Altra vegada s’ha perdut l’oportunitat de donar confiança.

La veritat, però, gràcies a la societat civil colomenca, encapçalada per l’empresari singuernilenc Pere Gran, va ser un èxit d’assistència. Si no hagués estat per la seva labor segurament l’acte hagués quedat poc lluit. Però sens dubte, l’interès de l’empresariat era ben patent i va mostrar en tot moment el màxim respecte al número dos de la llista que encapçalarà Artur Mas. I això demostra un altre cop que la maduresa del poble, de la gent, de l’empresariat, del treballador, de representats diversos i tendències ideològiques esparses, està molt pel damunt del nivell de maduresa d’alguns dels nostres polítics.

En definitiva, orgullós de veure que Santa Coloma de Gramenet té personatges com el Pere Gran, dones i homes amb un gran compromís amb el seu poble que encapçalen bons projectes. Gràcies Pere per un matí de tardor tant colomenc.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: