Gramepark no aplicarà la reforma del PP en l’ERO

 • L’alcaldessa revela al Ple que els 15 treballadors sortiran en millors condicions
 • PP, Gent i PxC demanen responsabilitats per la “mala gestió” de l’empresa
 • El regidor d’Educació es planta davant les peticions racistes de Plataforma
 • Núria Parlon retreu al portaveu de PxC que visqui al Prat de Llobregat »

L’Ajuntament de Santa Coloma no aplicarà la Reforma Laboral del PP als 15 afectats per l’ERO de Gramepark. “Complirem la llei, però no aplicarem aquesta reforma”, va revelar l’alcaldessa Núria Parlon en el ple d’ahir, que en bona part es va centrar en la crisi de l’empresa pública.

Els partits de l’oposició, liderats pel PP, han trobat una arma recurrent contra el Govern Local, que formen PSC, ICV-EUiA i CiU. En una picabaralla dialèctica amb la cap de l’oposició, Mari Carmen Sáez, l’alcaldessa li va replicar que no pensava beneficiar-se de la reforma del Govern de Mariano Rajoy, tal com havia aventurat Sáez.

A la pràctica, això significa que l’Ajuntament està disposat a acomiadar els 15 treballadors afectats per l’ERO en condicions més avantatjoses, tal com reclamaven els empleats. Les negociacions continuen i és probable que en uns dies es coneguin les indemnitzacions de l’ERO.

Govern i oposició es van creuar dures acusacions amb Gramepark com a pretext, que ahir va rebre 1,5 milions d’euros més. Juan Gómez Montero (PxC) va rebutjar el nou pla de viabilitat, perquè l’empresa “és un llast per al Consistori i la ciutadania”. Guida Martín, de Gent, va a arribar a dir: “És el drama de la ciutat i la vergonya de l’Ajuntament”. La portaveu de Gent va irritar les files del Govern en afirmar: “Cal que es creï una àrea d’habitatge aliena a l’especulació i altres males pràctiques”. Després va afegir que s’havia d’actuar contra els que s’han emportat els grans beneficis de l’especulació.

UNA HERÈNCIA DOLENTA

En un to més moderat, el PP va recriminar a l’equip de Govern el fracàs de les seves polítiques a Gramepark, i va aportar per la continuïtat de la companyia municipal. El seu portaveu, Mari Carmen Sáez va retreure a Jordi Mas (PSC) que vinculés la crisi de l’empresa amb el Govern de Rajoy. “La culpa la tenen Bartolomé Muñoz i Manuel Dobarco i el cas Pretòria que va passar fa tres anys i nosaltres només portem un al Govern d’Espanya”.

Mas, que és regidor d’Urbanisme i president de Gramepark, va rebutjar que la societat estigui mal gestionada i emmarcar la seva situació en la crisi de l’habitatge: Fem les coses bé, però ha mort la seva activitat “. Mas ha assegurat que l’objecte de l’empresa és facilitar aparcaments i habitatges assequibles i regenerar algunes zones urbanes de la ciutat i de prestar el servei de grues i parquímetres. Va recalcar que si això no ho feia Gramepark, ho hauria de fer l’Ajuntament. Mas va recriminar a l’oposició que utilitzés a Gramepark per “donar llenya” al Govern i els va reclamar que fessin algunes propostes.

Gent es va limitar a demanar que l’Ajuntament tanqués l’empresa i es fes càrrec dels treballadors i els serveis. PxC va reclamar dimissions per la mala gestió, que en una de les moltes sortides de to va arribar a comparar amb Grècia, el que va provocar més d’un somriure.

Esteve Serrano (PSC) va subratllar els beneficis que l’empresa ha reportat a l’Ajuntament i va rebuitjar que “ningú es embuchacara els beneficis empresarials de caràcter especulatiu”. “Això – ha afegit – no es pot dir, senyora Guida Martín”

POLÍTIC DE FORA

Però, el moment més desagradable de la nit el va protagonitzar, com ja és habitual, Gómez Montero, que va treure tot el seu arsenal racista. Se’n va anar “cabreando”, com ell mateix va dir, i va arribar a demanar la llista dels nens immigrants que van a les guarderies públiques. “Vull saber quants autòctons hi ha”, va dir elevant el to. “Que es quedin a casa”, va arribar a dir.

El professor i regidor d’Educació, Diego Arroyo, molt molest, li va replicar: “Digueu-me, què faria vostè amb els nens que no són del país? Acaba de traspassar totes les línies. La majoria d’aquests nens, que tenen entre 0 i 3 anys, són nascuts aquí “.

Núria Parlon, igualment molesta, intevino per donar suport a les paraules d’Arroyo i afirmar que el Ayuntamienyo garantirà la cohesió social sigui com sigui. Va acusar Juan Gómez Montero de mentir i li va retreure que visqués al Prat de Llobregat. 

>

Altres punts aprovats

El Ple va aprovar la proposta inicial de les Ordenances fiscals i preus públics per a l’exercici 2013 amb els vots favorables dels grups municipals de PSC, ICV-EUiA i CiU (Govern) i les abstencions de PP, GG i PxC. Com a criteri general, s’incrementen els impostos i les taxes un 2,2%, que és l’equivalent a l’augment de l’IPC interanual de juliol; amb les excepcions de l’IBI (Impost sobre Béns Immobles), l’ICIO (Impost sobre Contruccions, Instalacions i Obres) i l’IVTM (Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica) que no varien respecte a aquest any i l’IAE (Impost sobre Activitats Econòmiques) que no s’actualitza.

Per altra banda, degut a la davallada en les aportacions d’altres administracions públiques a l’Ajuntament de Santa Coloma (retallades del Govern de l’Estat i de la Generalitat de Catalunya en matèria d’escoles bressol i d’instalacions esportives, entre d’altres) i també en part com a conseqüència de l’augment de l’IVA,  l’administració colomenca assumirà la màxima part possible d’increment

Després de les eleccions autonòmiques es realitzaran les audiències públiques per informar de les Ordenances i Preus públics 2013 a la ciutadania i romandran en exposició pública durant un període de 30 dies hàbils.

L’altre aspecte destacat ha estat la moció presentada per CIU i PSC aprovada amb els vots favorables de PSC, ICV-EUiA i CIU, en contra del PP, i les abstencions de GG i PxC, per instar al Govern espanyol a no reduir la partida destinada a les polítiques actives per l’ocupació en els Pressupostos Generals de l’Estat i a recuperar com a mínim les mateixes assignacions pressupostàries per a Catalunya en aquesta matèria que hi havia el 2011.

 

Més qüestions

Per unanimitat, el Ple ha aprovat la proposta del Pla Intern d’Igualtat de l’Ajuntament que li ha fet arribar la Comissió d’Igualtat constituïda a parts iguals per representants del consistori i per les seccions sindicals. Aquest Pla suposa un pas més en les polítiques d’igualtat de gènere que s’impulsen a Santa Coloma, aquest cop en benefici dels treballadors i les treballadores del propi Ajuntament,

A més, s’ha donat compte del seguiment del Pla d’Ajustament relatiu al pagament de proveïdors, segons el Reial Decret Llei 4/2012, així com de l’execució pressupostària del tercer trimestre del 2012 de l’Ajuntament de Santa Coloma.

A la sessió plenària d’octubre s’ha aprovat també el nomenament dels representants del consistori al Plenari del Consorci “Parc Arqueològic Puig Castellar” i la modificació del Pla General Metropolità per a l’adequació del planejament en diversos equipaments educatius, aquest darrer punt amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte GG que s’ha abstingut.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

4 Responses to Gramepark no aplicarà la reforma del PP en l’ERO

 1. Juan M. R. says:

  Comienza a ser hora que el Fiscal del estado o el de Barcelona comiencen a actuar contra Plataforma por Cataluña, que es partido que no respeta las reglas democráticas. Lo hicieron con Batasura y demás, no sé a que esperan con estos.

 2. Enrique Pastor Heredia says:

  Vaya políticos, tal como dejo reflejado el pleno, todos ellos utilizan la empresa Gramepark para tirarse los trastos los unos a los otros. Los partidos de la oposición utilizan la primera oportunidad, para restregar por la cara a los responsables, la situación actual de la empresa, pero nadie hace propuestas productivas, ni quiere acordarse de lo que en más de veinte años Gramepark ha colaborado en la transformación de Santa Coloma. Los trabajadores de la empresa han sido el instrumento para realizar todas estas actuaciones y dar los servicios ofrecidos a la ciudadanía, no es correcto que los utilicen para acusarse los unos a los otros, y poder obtener un rédito electoral.
  Parece que los responsables tienen la voluntad de dar un trato correcto y sincero en los despidos de los trabajadores afectados, para ello se están llevando las correspondientes negociaciones, los trabajadores esperan y desean que realmente sea de esta manera. Por ello no entenderían que la oposición utilizara esta negociación en interés partidista.
  El partido popular no es el más indicado para criticar la actuación del gobierno en esta negociación, puesto que han sido ellos mismos los que han modificado las condiciones laborales de todo el estado, solo hay que mirar las noticias para darse cuenta que estas modificaciones han abierto la puerta a las empresas para sacarse el costo de los trabajadores a precio tirado, y lo que es peor, han conseguido que las empresas utilicen el miedo al despido para bajar sueldos, con la escusa tan utilizada de la crisis. El partido popular y sus dirigentes son los que han establecido el objetivo de acoso y derribo a toda empresa pública, y pretenden durante su mandato que desaparezcan todas ellas, sin importarles el destino de todos los trabajadores afectados.
  Los regidores del PP de Santa Coloma se han interesado en algún momento por la situación de los trabajadores de la empresa, desde que esta ha tenido problemas?.
  Por todo ello deseo que estos trabajadores afectados, dentro de la crítica situación, tengan una salida digna y consensuada. Y que los responsables políticos de los diferentes partidos estén por los mismos objetivos.

 3. Hemos recibido un comentario de Miguel Ordoñez, de Gent de Gramenet, que no será publicado por el contenido difamatorio hacia varias personas, incluidas este periodista.

  Entendemos que quiera publicar en Gramenet 2.0 por su difusión y prestigio, pero no podemos admitir acusaciones sin fundamento. Le hemos sugerido que lo publique en la web de su partido, donde el rigor y el respeto brillan por su ausencia.

 4. Luisa Escobar López says:

  Vaya con el partido popular, sus ideas son tan brillantes como sus miembros y portavoces.
  Lo que no consiguió Aznar con sus políticas, lo está consiguiendo Rajoy con la escusa de la crisis y la ayuda de la dirigente alemana. Esto es eficiencia, en menos de un año se ha cargado todos los derechos laborales, que tanto han costado a los trabajadores conseguirlos.
  Ahora un empresario sin escrúpulos, (o con ellos), puede hacer casi lo que le venga en gana con sus trabajadores, contratarlos con un salario de risa, (si no lo aceptan hay otros esperando a la puerta), despedirlos porque no obtenga los beneficios esperados, deshacerse de los más viejos, (aunque hayan estado toda la vida trabajando para la empresa), se quita el costo de la antigüedad. Los pueden cambiar de puesto de trabajo, de salario, de destino, y todo ello sin dar razón al departamento de trabajo. Montan “ERES” sin la necesidad de autorización de la autoridad competente.
  El origen de todas estas reformas era la ingenua idea de la potenciación de la contratación de trabajadores, digo ingenua porque hubo quien se la creyó. Ahí esta la prueba, la cantidad de parados no deja de aumentar, las noticias de despidos se han hecho comunes en las informaciones diarias, y por si esto fuera poco sacan decretos para una reducción drástica del personal de las empresas públicas.
  Establecen recortes en los servicios públicos, en la sanidad, en la educación, en las ayudas a las personas. Están destruyendo el estado del bienestar. De seguir así en poco tiempo solo se podrá permitir la asistencia sanitaria y la educación a quién tenga posibilidades económicas y pague por ellas.
  Convergencia y Unió no difiere mucho de las políticas del partido popular. No deja de ser también un partido de derechas, y ahora se envuelve bajo la bandera de la independencia para tapar la misma política de los populares. Los convergentes empezaron incluso antes con los recortes sociales y la eliminación de empresas públicas.
  La pena es que ni los partidos de izquierdas ni los sindicatos les plantan cara. La mayoría de los ciudadanos somos trabajadores y todas estas agresiones nos están oprimiendo. Deberíamos salir todos a la calle y echarlos de sus sillones y tribunas, desde donde algunos llegan a tener la desfachatez de reírse en nuestras narices, diciendo incluso que se tienen que reducir las prestaciones de paro para que la gente no se acomode y trabaje. Es un insulto a la inteligencia que tengamos ese tipo de dirigentes, y que encima les votemos.
  Viendo los escándalos de los bancos a los que sí se ha encargado el gobierno de sanear y solucionar sus finanzas, sabiendo que ellos son los auténticos culpables de la crisis actual. Con Bankia a la cabeza, cuyo presidente fue uno de los principales dirigentes populares del gobierno anterior del partido popular. No cabe duda que los populares quieren a los trabajadores sumisos, obedientes y desesperados, para hacer de ellos lo que les venga en gana. Es una autentica dictadura del capitalismo.
  Los partidos de izquierdas, así como sindicatos, tendrían que dar un giro de 180 grados y realizar una revolución monumental, que choque frontalmente con todas estas continuas agresiones. Hay que destruir estas políticas, sino acabarán con nosotros. Nos tienen acorralados y desesperados, pero nosotros somos más y debemos luchar para recuperar todos los derechos arrebatados. Nos tenemos que unir asociaciones, indignados, progresistas y políticos y establecer las pantallas necesarias para no retroceder ni un paso más.
  El partido popular ha demostrado fehacientemente que es el enemigo número uno de los trabajadores, que no nos vengan contando cuentos chinos.
  Necesitamos políticos capaces para enfrentarse a esta sinrazón que se ha instaurado, que luchen para superarla. Si son honestos y consecuentes, tendrán detrás a un gran ejército de ciudadanos que lucharán a su lado y les apoyarán en sus acciones. No podemos esperar ni un minuto más, sino ya será demasiado tarde.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: