Mena i Falcó demanen eines d’Estat per treure al país del pou

 • El diputat: “Volem l’Estat Propi per garantir el futur dels ciutadans de Catalunya “
 • El conseller: “Quan el dentrífic surt del tub no es pot tornar a omplir”
 • El castellà serà llengua oficial i no es traduirà cap cognom com diu el PP, van assegurar

Conscients que podien trobar-se en camp contrari, el conseller Xavier Mena i el diputat badaloní Ferran Falcó es van emprar a fons des del principi del sopar-míting per deixar clar la seva fidelitat al país: “Hem pres aquest camí cap a l’Estat Propi per garantir el futur dels ciutadans de Catalunya “, va subratllar Falcó, número 21 a les llistes de CiU, en una viva intervenció al restaurant Milano, davant gairebé un centenar de persones que van pagar 25 euros pel cobert.

D’entrada, Falcó va voler respondre a les preguntes d’aquest periodista, que li va preguntar avans de l’acte per l’embolic en què CiU havia posat als catalans, en plena crisi. “No és un embolic – va assegurar – Ho fem pensant en les nostres empreses, en els nostres avis, als nostres joves… Perquè la situació és insostenible i, com no ens escolten i ens maltracten, hem pensat que sols anirem millor”.

Falcó va dir que Espanya no respon a les peticions de Catalunya i va retreure als que diuen estimar molt Catalunya però amenacen els catalans.

El diputat, que porta 25 anys com a militant, va comparar la situació actual amb la viscuda en els 80 amb la primera majoria absoluta de Jordi Pujol, assetjat pel cas Banca Catalana, la LOAPA i els socialistes omplint places de toros amb Felipe González. “El país està destrossat i la Generalitat no pot aixecar amb els instruments actuals”.

Amb el camí aplanat, el conseller Mena va fer un repàs de l’acció del Govern d’Artur Mas, de qui va destacar en diverses ocasions la seva “responsabilitat, rigor i coratge polític”. Va dir que el poble català havia posat al Govern en aquest encreuament històric després de la “multitudinària i festiva” manifestació del 11S. “Ens van demanar que premessim l’accelerador i ho hem fet”.

Mena va assegurar que es tracta d’un camí que no té retorn i va posar un exemple gràfic d’una conversa seva amb Artur Mas. “Li vaig dir que quan es treu la pasta d’un dentrífic no es pot tornar a posar-la dins. I llavors, el president em va preguntar: Però, quanta pasta ha quedat dins? L’única manera, em va dir, és convocar eleccions”.

Incompliments d’Espanya
El conseller Mena va coincidir amb Falcó a la manca d’eines de la Generalitat i treure la pols el deute deixada pel Tripartit, que ha xifrat en 40.000 milions. A aquesta situació ha afegit els incompliments constants del Govern del PP. I va tancar la seva intervenció amb una pregunta: Dels 195.000 milions que espera el meu departament per polítiques d’ocupació saben quants han arribat? “. Es va fer el silenci a la sala, i el conseller va contestar.” Zero “.

En el torn de preguntes, Xavier Mena, Ferran Falcó i el regidor colomenc Carles Combarros es van referir a les persones reticents a les seves propostes. El conseller li va dir a una empresària que no havia de justificarse per intervenir en catellà, ja que en qualsevol cas seguirà sent una llengua oficial a Catalunya. Combarros va posar com a exemple el passat lleonès del seu pare i Falcó es va referir a la “estupidesa” llançada pel PP, que vaticina la traducció dels cognoms castellans. “Els García no s’anomenaran Garriga”, va dir Falcó amb ironia.

CiU de Santa Coloma ha anunciat que Carles Campuzano estarà aquest divendres, a dos quarts de nou a Can Sisteré, per parlar del Frob social del Tercer Sector.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

3 Responses to Mena i Falcó demanen eines d’Estat per treure al país del pou

 1. Enric says:

  Convé tenir memòria. Convé recordar que aquest Ferran Falcó és el mateix que és regidor per CiU a l’ajuntament de Badalona, el mateix que va recolzar l’arribada a l’alcaldia de la ciutat veina del Sr. Garcia Albiol (PP), amb el que governa Badalona, l’Ajuntament de Barcelona, el de Castelldefels, la Diputació de Barcelona, que CiU va votar a favor els pressupostos del PP de 2102 a canvi que el PP recolzés els de CiU a la Generalitat per al 2012.

  És ben cert que quan un té memòria acaba per sentir desesperació davant aquests personatges.

 2. Pere Prats says:

  El PSC ha governat Parets del vallès amb el PP i altres municipis, i al PSOE al País Basc amb el suport del PP. D’això no ens recordem, oi?

 3. Enric says:

  No veig una moral edificant en un argument que només vé a dir que hi ha altres tan indignes com aquests. El que diu vostè no és cert, però si fos cert no salvaria el fet que darrera les paraules de pantalla dels Srs. Mena i Falcó hi ha una realitat: la perfecta col·laboració entre PP i CiU en tot allò que de debó els interessa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: