Santa Coloma tindrà un pressupost de cent milions

Cent milions d’euros podrà gastar Santa Coloma el 2013. El ple extraordinari celebrat ahir a la nit va donar llum verda al projecte inicial presentat pel Govern Local, format per PSC, ICV-EUiA i CiU. PP, PxC i Gent, per diferents raons, van votar en contra.

El Govern posa l’accent en la lluita contra la crisi

El pressupost de Santa Coloma de Gramenet per al 2013 és de 99.016.037,08 euros, que inclou els pressupostos de l’Ajuntament (89.465.754,35 euros), l’Institut Municipal d’Esports (1.869.532,45 euros), el Patronat Municipal de la Música (839.426,82 euros) i la societat municipal Grameimpuls (6.841.323,46 euros). També a la sessió es va aprovar el pressupost de l’empresa municipal Gramepark, que serà de 16.308.096 euros.

El Govern posa l’accent en les polítiques per intentar combatre la crisi que afecta les famílies amb menys recurssos i la lluita contra l’atur.

El pressupost estableix, entre altres partides, destinar 800.000 euros a un Pla d’Ocupació específic per a Santa Coloma, 1,3 milions a l’ajuda de les famílies i 2,1 milions per finances les guarderies i llibres de text i ordinadors.

Els Sindicats van exigir al Govern Local el compliment dels seus compromisos salarials.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

5 Responses to Santa Coloma tindrà un pressupost de cent milions

 1. Emilio Gálvez . says:

  Me parece decepcionante que Gent de Gramenet vote en contra los presupuestos más sociales que ha tenido este Ayuntamiento, pero lo mas increíble es votar de forma conjunta con PxC y PP. Me parece que los votantes de Gent no entienden nada y mucho menos su posicionamiento en contra de las políticas sociales.

 2. Pat says:

  Sr Gálvez aclarir que en cap cas es vota conjuntament amb PxC o PP cada grup municipal exposa els seu posicionament davant dels diferents punts de l’ordre del dia, el vot pot coincidir pero ja li asseguro que els posicionament no s’assemblen en res… d’altra banda llastimossament a santa coloma no tenim oposició d’esquerres a apart de GG doncs ICV-EuIA es troba en un equip de Govern amb PSC i CiU (reconeguts arreu per la seva tasca social i de defensa del drets laborals… és ironia) un altre dia podem entrar a discutir perque tenim un tripartit a Gramenet si el PSC no té majoria absoluta pero casi…

 3. Eduardo Sanchez says:

  Ultimamente me pregunto si Gent = PxC pero en Santa Coloma, las formas son las mismas…

 4. Pat says:

  Emplaço a qui vulgui veure les diferències entre pxc pp i GG a llegir la pàgina web de GG, la crítica que es fa als pressupostos no són a la inversió social la qual es lloa, sinó al manteniment de determinats privilegis en els sous de polítics i càrrecs de confiança, en no ser uns pressupostos participatius (“estem en un moment de trobar els mecanismes més adients per a la democratització de les institucions, la gent ho demana i no escoltar-la és un error”), es critica que no es respecti el conveni amb els treballadors del ajuntament, es critica el forat negre que esta suposant Gramepark degut a la seva mala gestió (“el salt és ja escandalós en aquests pressupostos. Es preveu destinar 2.600.000€ per cobrir les possibles pèrdues de Gramepark. A més, per al 2014, 1.600.000€ més. Quants diners costarà el forat negre provocat per la mala gestió de Gramepark?”), es critica que “paguem 6 milions d’euros d’interessos als bancs, un milió més que en el pressupost d’aquest any que tanquem i que és una paradoxa que mentre els Ajuntaments paguen el deute i els interessos propis d’aquests, assumint el suposat risc de les seves accions, els mateixos bancs reben la protecció de l’estat amb la cessió de milions i milions d’euros per salvar-los”.
  És fa un posicionament propositiu també dient: que una proposta seria “la recaptació de l’IBI a partir de diferents intervals segons valor de l’immoble. També, i en la situació que estem patint, cal recollir mesures per alleujar la càrrega impositiva a les persones o unitats familiars que, ens molts casos, no reben cap mena de prestació. Sense oblidar-nos de les persones que es troben en situació d’execució hipotecària. Cal dur a terme polítiques de redistribució de la riquesa, regides per una gestió que ens porti a la maximització del benefici social.” GG defensa que el pressuport també pot reduir despeses: del gabinet de l’alcaldessa, de direcció de recursos humans. Dietes i locomoció de serveis generals: un total de 25.000€. Servei de sistemes d’informació. Manteniment de llicències software: que es preveu mantenir-lo en els propers 3 anys per valor de 79.000€. Aquest sí que suposaria un estalvi important. Ja vam recollir aquesta proposta en una moció que va ser aprovada i es va agafar el compromís d’estudiar-la amb deteniment. Per contra, veiem que hi ha la previsió de continuar amb aquesta despesa innecessària com a mínim fins el 2015. Assumptes generals. Processos electorals: de 0 a 70.000€. Reducció de sous excessius…

 5. Emilio Gálvez . says:

  Esta explicación está muy, pero esto no implica que tengáis que votar en contra y mucho menos al lado del PP y PxC. No sería una postura coherente la absentencion. Por cierto no hacéis mención a las aportaciones a los grupos municipales, de las cuales participais y recibís una subvención de 25000€ anuales. Coherencia y transparencia en vuestra gestión municipal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: