L’Ajuntament es despulla al Consell de Ciutat

  • El Govern local inclou en el pressupost 384 suggeriments ciutadans fets al PAM
El Govern de la ciutat va donar ahir al vespre un nou pas cap a la transparència. Els seus representants van explicar al Consell de Ciutat els detalls del pressupost del 2013 i es van sotmetre a les preguntes dels membres d’entitats i associacions. A la biblioteca Salvador Cabré de Singuerlín, l’Ajuntament va reiterar el seu compromís amb les polítiques anticrisi.
• Les associacions de veïns asseguren que vigilaran que els compromisos es compleixin »
Aquesta vegada l’estirada d’orelles cal donar-ho als responsables veïnals que no van assistir a un Consell poc concorregut, ja que de les 60 persones del públic, la meitat eren càrrecs o treballadors municipals.
En qualsevol cas, la valoració és positiva. La alcaldessa Núria Parlon (PSC), que va estar durant la primera part de l’acte, va explicar les mesures que s’han pres per esmorteir els efectes de la crisi i el nou pla local d’ocupació, en un pressupost que s’eleva a 89.500.000.
Els responsables de les finances locals, la regidora Lídia Guinart (PSC) i la tècnica Anna Múñoz, van assegurar que el municipi té una “bona salut” econòmica, ja que disposa d’11 milions més per a l’any que ve i s’ha reduït el dèficit. Van donar detalls de les polítiques de cohexión social, que es porten bona part del pressupost, així com del manteniment de la xarxa d’escoles bressol i la gratuïtat dels llibres escolars.
El regidor de Promoció Econòmica, Carles Combarros (CiU) va destacar la gravetat de la crisi a Santa Coloma, però va llançar un missatge optimista en recordar que es tracta d’una ciutat “treballadora i lluitadora”.
Els veïns marquen el full de ruta
Siscu Sánchez (Iniciativa), regidor de Participació, va subratllar així mateix els avenços en el seu departament. Es va felicitar de la “gran participació” dels ciutadans en l’elaboració del Pla d’Acció Municipal (PAM), que ha recollit 384 aportacions d’entitats i particulars. Sánchez va destacar que aquests suggeriments s’han modificat nombrosos punts del pressupost per adaptar encara més a les necessitats dels colomencs.El seu company Esteve Serrano (PSC) va confirmar aquest extrem: “Els ciutadans ens han ajudat a fer el full de ruta”.El president de les Associacions de Veïns (FAVGRAM), José Luis Muñoz Algarín, va advertir que les entitats que representa “vigilaran” que es compleixin els compromisos de l’Ajuntament.Els assistents van veure amb bons ulls que es renovi a Fernando Otero com a Defensor de la Ciutadania.Defensa del catalàI entre les peticions ciutadanes hi va haver una que va sol · licitar amb vehemència la defensa del model d’immersió lingüística i el foment del català a la ciutat. “Hem de protegir l’idioma més feble i menys utilitzat”, va dir en castellà el representant veïnal.
Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: