La ciutat premia al Lluerna, Acolite i Aranda

  • Els XVI Premis Ciutat de Santa Coloma es lliuren al Teatre Sagarra
Mar Gómez, Siscu Sánchez, Núria parlon, Víctor Quintillà i Carles Combarros, al Sagarra.

Mar Gómez, Siscu Sánchez, Núria Parlon, Víctor Quintillà i Carles Combarros, al Sagarra.

• El PP denuncia haver estat marginat i qualifica de “dictatorial” al Govern local

Ja tenim nous Premis Ciutat de Santa Coloma. Ahir es van lliurar al Teatre Sagarra en un acte solemne. Els afortunats han estat l’Associació Colomenca de Literatura (ACOLITE), al fotoperiodista Samuel Aranda i al restaurant Lluerna. També hi ha hagut dues mencions especials a Centres Oberts Germina, Moisès i Rialles i Fundació Privada Tallers de Catalunya.

Aquests guardons honorífics s’atorguen cada dos anys i tenen l’objectiu de reconèixer la tasca individual o col·lectiva de les persones o entitats que han contribuït, de manera desinteressada o amb la seva trajectòria, al coneixement o a la millora de la nostra ciutat en qualsevol àmbit. La selecció de candidats la fa un jurat ciutadà i representants de l’Ajuntament.

En aquesta XVI edició ha sorgit la polèmica, en denunciar el PP haver estat marginat per primera vegada de les deliberacions. Per aquest motiu, ahir, els regidors populars van donar plançó a l’alcaldessa i al Govern local. El seu portaveu Mari Carmen Sáez ha manifestat: “Caldria preguntar a l’alcaldessa on està la tan anunciada transparència dels seus primers discursos, ja que en públic presumeix de Ajuntament democràtic i transparent, però després practica una actitud dictatorial que ens recorda perillosament a la del seu antecessor “.

Els guardonats

Víctor Quintillà és el xef que dirigeix la cuina del Lluerna, al carrer de Rafael Casanova, i la seva dona, Mar Gómez, és la sommelier i cap de sala. La carta combina elements de la cuina tradicional d’arrel mediterrània amb la creativitat de la cuina d’autor. Li acaben de donar una estrella Michelin.

Samuel Aranda va guanyar el World Press Photo amb una  que va ser realitzada al Iemen el 2011. La seva obra ha estat exhibida a l’Instituto Cervantes a New York i inclosa a la selecció de Fotos de l’Any pel New York Times.

L’Associació Colomenca de Literatura va néixer l’any 1996. La marca ACOLITE ha servit per fonamentar un planter d’escriptors i escriptores amb segell colomenc en els ambients literaris del país.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: