Anem per feina

cortesARTÍCLE DE JOSEP MARIA CORTÈS

El proppassat dilluns, pel vespre, es va celebrar el Consell de Ciutat a la Biblioteca Singenlin-Salvador Cabré per presentar les partides pressupostàries del Pla d’Acció Municipal (PAM) 2011/2015 per l’exercici 2013. L’assistència, seguint la tendència dels últims consells fou ben bé més de la meitat de la sala.

A la taula de presidència, l’equip de govern: Lidia Guinart (PSC), Siscu Sanchez (IC), el president del Consell José Luis Muñoz Algarín, l’alcaldessa, Esteve Serrano (PSC) i el representant de CdC. La sessió l’obrí Núria Parlón, destacant els punts més importants del pressupost de 2013. La seva intervenció destacà els quatre eixos prioritaris: ocupació, cohesió, sostenibilitat i corresponsabilitat. Seguidament Muñoz Algarin focalitzà l’atenció en un seguiment exigent del PAM i la substitució del Defensor del Ciutadà.

Anna Muñoz, directora d’Economia, Hisenda, Planificació i Serveis, presentà el pressupost de manera més detallada, destacant dos punts bàsics, equilibri pressupostari mantenint l’endeutament per sota del nivell permès a les administracions locals i priorització de les partides destinades a la cohesió social.

El pressupost de 2013 augmenta respecte el de 2012. 108 Milions € dels 96 Milions € de l’exercici anterior. Aquest increment és degut a l’augment d’un 20% de l’aportació de l’Estat, alhora que es mantenen congelats els tributs locals. L’equip de govern, analitzant cada una de les partides, ha decidit amb bon criteri, amb les actuals circumstàncies d’incertesa, reforçar la convivència dels ciutadans colomencs enlloc de de destinar-lo a altres partides com la inversió en obra pública.

Lídia Guinart, regidora de Planificació i Serveis Interns. Polítiques d’Igualtat de Gènere, Innovació i Universitat feu una lectura assèptica del pressupost. El regidor de CdC responsable de Promoció Econòmica i Ocupació i de Grameimpuls, feu una pampirolada intervenció. Siscu Sànchez regidor de Participació, Qualitat Democràtica, Drets Civils i Ciutadania, amb poques paraules descrigué l’ànima del PAM: anem per feina i siguem honestos en una situació tan dramàtica com l’actual. Esteve Serrano, regidor Serveis Municipals, Comerç i Mercats demostrà un bon coneixement de les variables econòmiques del municipi.

Finalitzada la presentació, es donà pas a la paraula als representants i als ciutadans. Llevat d’alguna entranyable intervenció d’un dels assistents històrics, la resta demostrà preocupació de la situació actual, com també d’aspectes quotidians de la pròpia dinàmica de la ciutat. En definitiva, el pressupost del 2013 és d’extrema sensibilitat social amb l’objectiu de garantitzar l’actiu fonamental per l’estabilitat i el creixement: la convivència ciutadana.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: