‘Gramenet 2.0’: Èxit local, èxit global

cortesARTÍCLE D’OPINIÓ DE JOSEP MARIA CORTÈS *

L’any 2012 ha estat la consolidació de Gramenet 2.0. Jordi Corachán ha fet una aposta i ha definit el seu espai mediàtic. Prova d’això és l’increment continuat de visites al bloc de l’exercici que ara tanquem. Gramenet 2.0 és un exemple de la nova premsa on la localitat real es troba dins la globalitat virtual.

Fent un resum del que ha estat el 2012 des de la perspectiva de Gramenet 2.0, l’entrada més comentada és “Arrecia la polémica sobre el concierto de Fangoria” amb 42 comentaris com també, la resta d’entrades relacionades amb la Festa Major d’Estiu, la segona entrada més comentada amb 26 és “Les Festes Alternatives ja tenen programa i cartell”. Seguint el criteri de nombre entrades i d’impacte en relació als comentaris, La MAT pren bona part de l’espai, on l’article més comentat és “Distribuyen las fotos de los “criminales” de la MAT”, 20 comentaris. El personatge polític del 2012 a Gramenet 2.0, és Núria Parlon pel nombre d’entrades. L’article més comentat, no obstant, és “Carta abierta a Núria Parlon sobre la crisis de Gramepark”, seguit de “Críticas a Núria Parlon por querer controlar también el partido” amb 32 comentaris i 15 comentaris respectivament. Cal destacar també en el terreny de la política local que l’article “Gabriel Andrés i Guida Martín prendran possessió en el ple d’avui” de Gent destaca amb 23; “Mas demana als immigrants que s’impliquin amb Catalunya” amb 19 comentaris; “Tres experts en salut diuen que ens volen robar la sanitat pública” 18, Convergència va pagar els mocadors de la Festa Major amb 12 i “Bye, Bye, Palomo” 11 comentaris.

Des de la perspectiva del contingut del bloc podem destacar la política de retallades per part del govern d’Artur Mas, on l’ajuntament, amb la Núria Parlon al capdavant, malda per minvar els efectes. Les retallades en Sanitat i Ensenyament, competència directa del govern de CiU en la passada legislatura, han estat motiu de nombroses manifestacions i actes reivindicatius. L’últim pressupost aprovat pel consistori té la voluntat de compensar en allò que es pugui la pèrdua del drets socials i prova d’això, dins del marc competencial de l’ajuntament és l’augment de les escoles bressol, el manteniment del menjadors socials i la col•laboració amb Càritas; exemples de la voluntat del govern municipal pel manteniment de la cohesió social. L’augment de l’atur ha estat també una constant en aquest exercici 2012, però per una altra banda, la voluntat d’un poble i de la seva gent, per engegar noves iniciatives -Cacaolat, el Campus de la Alimentació de la Universitat de Barcelona a Torribera- i destacar en àmbits tant competitius com els de la restauració -La Lluerna- i de l’hoteleria; l’hotel Ibis als Cúbics.

Gramenet 2.0 també s’ha fet ressò d’allò més quotidià, el traspàs del nostres veïns: Alfons Martínez, Lluís Aloy i Francisca López. El tancament del “35” sense avís previ per part de TMB. L’Òmnium Cultural aterra a Santa Coloma, i els Reis també ho van fer, anunciat en el Bloc de Jordi Corachan el dia 4 de gener. El bloc obria el 2012 Gramenet 2.0 tiene 1.246 lectores diarios, según WordPress i ara en té molts més: Gramenet 2.0, quart millor blog català a WordPress el mes de Novembre. Tot un èxit Jordi. Felicitats i Gràcies.

(*) Prof. Dr. Josep Mª Cortès Martí

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

5 Responses to ‘Gramenet 2.0’: Èxit local, èxit global

 1. A. PELAEZ says:

  COMPARTO EL COMENTARI DEL JOSEP Mª, GRÀCIES PER FER DE PORTAVEU DE LA GENT – COM JO- QUE TAMBÉ VOLEM FELICITAR A GRAMENET 2.0.
  BON ANY A TOTS I ATOTES !

 2. Toñi says:

  No sé que haríamos sin vosotros. Muack !!!

 3. jose sancho says:

  Totalmente de acuerdo, os felicito a Jordi y a todos los colaboradores que nos informais y nos enseñais a ser mejores colomenses.

 4. P. Tutusaus says:

  Bon Any! i endavant amb les atxes

 5. santy says:

  Bon resum Sr. Cortès, som molts els que us seguim i us tenim com a referents locals.
  Per cert, al seu últim escrit https://gramenet.wordpress.com/2012/12/18/anem-per-feina/ estic segur que mes d’un ha buscat el significat de la paraula “pampirolada” al diccionari… ja ja ja , seguiu així !! aquests còctels d’informació amb ironía s’agraeixen molt; una abraçada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: