Cal un consens sobre l’educació

Diego Arroyo • Reflexions entorn a l’Educació i la llei Wert

ARTÍCLE D’OPINIÓ DE DIEGO ARROYO *

A l’àmbit educatiu durant els últims mesos, tant a nivell estatal com autonòmic, parlem de les retallades com un element negatiu sobre la qualitat i les condicions de l’educació a la nostra societat. A aquest debat, darrerament s’ha introduït un nou tema polèmic, la proposta d’un avantprojecte d’una futura i nova Llei Orgànica que afectarà al sistema educatiu. Aquesta nova iniciativa, coneguda també com a llei Wert. Aquesta llei seria la 13ª reforma del sistema educatiu espanyol des de 1970. D’aquestes reformes anteriors, set ho han fet en l’ensenyament obligatori, una exclusivament per a la FP (Formació Professional) i quatre per regular els estudis universitaris.

Aquesta nova proposta està generant tot un seguit de valoracions i opinions que no escapen del debat ideològic i polític tant a nivell estatal com autonòmic i de la visió de l’educació més des del prisma polític que de l’educatiu.

Ningú posa en qüestió la importància que l’educació té per la formació dels ciutadans i per el desenvolupament personal i econòmic d’un país. És evident que aquesta importància també es mesura en la quantitat econòmica que els pressupostos hi destinen a l’àmbit educatiu i més ara que mai en època de recessió econòmica on els governs han de prioritzar i/o definir les seves polítiques d’inversions pressupostàries. En aquestes circumstàncies és on es veu i/o es pot valorar la importància que l’Educació pot tenir com element definitori d’una ideologia i/o d’un govern. Crec que per desgràcia tant a nivell estatal com a Catalunya s’han pres tota una sèrie de mesures que fan pensar que la importància de l’educació es mou més en l’àmbit del discurs polític que en el de la pràctica política.

Per tant i tornant al debat obert per aquesta proposta de Llei Orgànica crec que caldria fer-se, més enllà de l’àmbit educatiu tota un sèrie de preguntes: Cal estar contínuament proposen canvis a l’educació?, cal que cada vegada que hi ha eleccions, el poder polític resultant faci la seva proposta de “millora” educativa? És possible treure l’educació de l’àmbit de la ideologia? És possible el consens en matèria educativa?…

Crec que el consens hauria de ser el primer compromís de totes les forces polítiques i que igual que es va fer a Catalunya amb la LEC, aquesta mena de Pacte d’Estat per a l’Educació, donaria els elements necessaris per una bona llei d’Educació; l’estabilitat i el temps necessari no només per a la seva aplicació sinó també per a la seva avaluació. Crec que tot el sistema educatiu, docents, alumnes i tota la societat agrairien aquest compromís.

* Diego Arroyo Bote és regidor d’Educació i Esports

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

One Response to Cal un consens sobre l’educació

  1. ANGELS P. says:

    Tens tota la raó, amb l’educació no és pot jugar i això els pares de la “pàtria” haurien de tenir-lo molt clar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: