El presidente de PxC será denunciado por xenofobia

20130123-221113.jpg

Un jefe de los Mossos conduce a Gómez Montero, tras agredir a un colomense que lo increpó el 11 de junio del 2011. Al fondo, su entonces compañero, Sergio Palomo, observa la escena. (Foto: J. C.)

• El ayuntamiento prepara un informe para el fiscal contra el odio y la discriminación

• El Defensor de la Ciudadanía abre un expediente por sus artículos y conducta

Los demócratas han dicho basta. Juan Gómez Montero, presidente y portavoz de Plataforma per Catalunya, será denunciado ante la Justicia por su reiterado comportamiento racista y xenófobo. El Ayuntamiento prepara un informe para el fiscal que lleva los casos de delitos de odio y discriminación.

Sin moral y sin escrúpulos y Les malifetes de PxC

Libelo en el Full municipal

La gota que ha colmado el vaso ha sido un escrito de Gómez Montero publicado en el último Full Informatiu municipal. En su página 2, el concejal ultra, que reside en el Prat de Llobregat, culpa a los inmigrantes de Santa Coloma de distintos delitos, de los problemas de ratas, suciedad, inseguridad e insalubridad de la ciudad. El edil, que no ha trabajado nunca en la ciudad ni ha tenido relación alguna, atribuye una hipotética connivencia a los políticos colomenses “progres chupiguais” y a la alcaldesa, a la que llama Núria sweet (dulce o cándida).

Juan G. Montero y Sergio Palomo.

Juan G. Montero y Sergio Palomo.

El libelo ha causado indignación en amplios sectores ciudadanos y políticos. Iniciativa reaccionó enseguida y promovió una reunión de partidos. Ahora, PSC, CiU y la propia ICV-EUiA están recopilando las actas de los plenos y otros escritos similares de Gómez para poder denunciarlo ante la Fiscalía. Es probable que Gent también se sume a la denuncia.

Discurso extremista

Por esta conducta inmoral y supuestamente delictiva, Fernando Oteros, Defensor de la Ciudadanía de Santa Coloma, ha abierto de oficio un expediente. Juan Gómez Montero radicalizó aún más su discurso tras forzar la dimisión de Sergio Palomo, un hombre mucho más moderado, que encabezó la lista de partido del Josep Anglada.

Fuentes municipales sostienen que la denuncia se efectuará por el comportamiento general de Gómez Montero, que solo 10 minutos después de recoger su acta de concejal agredió a un ciudadano que lo increpó el 11 de junio de 2011 a la salida del Ayuntamiento, por el que fue condenado por un juez. Además, el concejal de PxC ha faltado reiteradamente al respeto a los inmigrantes y otros colectivos en los plenos municipales. ♦

≥≥≥

Carta d’un lector: Les malifetes de PxC

Ramon Bueno

Com a ciutadà de Catalunya tan sols l’existència d’una formació “política” com PxC ja em produeix inquietud, però no per les seva presència a les institucions. Tinguin les possibilitats electorals que tinguin (que des del meu punt de vista aquest no seria el problema), aquesta gent, per altra banda miserable, són els missatgers dels espais més tenebrosos i bruts de la societat i de l’ànima humana i es nodreixen de les energies negatives que a nivell social produeix la desesperació, la pobresa, la marginació… És des d’aquest punt de vista que em preocupa el seu creixement (sigui quin sigui).
I això succeeix perquè, des d’altres espais més positius del pensament social, per covardia, negligència o, cal dir-ho, irresponsable complicitat, els que ho haurien de fer, no són capaços d’agafar la bandera d’aquests problemes i retornar-los a les víctimes i a la societat en forma entenedora, esperançadora… En forma de projectes creïbles, cohesionadors, solidaris i democràtics de futur .
Són aquestes incapacitats les que em fan patir, perquè és d’aquesta font d’on treu la seva energia la Bèstia. Sempre ha estat així. Aquesta colla d’energúmens no són gens originals, ni en les seves intencions, ni en els seus discursos, ni en les seves actuacions.
En aquest mandat he assistit dues vegades al Ple Municipal de Santa Coloma. La primera va coincidir amb l’agressió física que va patir Jordi Corachán per part d’un individu, pel que sembla membre de PxC. Vaig sortir molt afectat i amb molta preocupació. No s’havia vist mai.
La segona vegada que vaig assistir al Ple de l’ajuntament, “l’agressió” d’aquesta formació va ser contra tots el presents (regidors/es i públic). Vocabulari barroer, menyspreu i provocació contra la resta de representants del poble, abús malintencionat del temps de les intervencions, utilització gratuïta dels torns de paraules, un “ parlar per parlar” amb la intenció evident de consumir temps i no dir res (ni bo ni dolent)… Una burla contra la institució municipal i la democràcia.
Aquesta vegada vaig sortir del Ple indignat. Però no contra els energúmens, no. Em va indignar la tebiesa i la falta de fermesa democràtica per tallar aquestes pràctiques per part de tots els grups que ocupen el que podríem dir “ l’arc democràtic”, que serien tots menys PxC.
En la meva indignació em preguntava com és possible que després de més d’un any de patir aquesta falta de respecte i amb incidents greus de tota mena (segons les informacions que han anat apareixent i el que jo mateix he constatat), la resta de forces no hagin estat capaces d’arribar als consensos necessaris per tal d’evitar la burla i incorporar al Reglament Orgànic Municipal els canvis necessaris per defensar el correcte i respectuós funcionament democràtic del consistori.
El divendres passat en veure l’escrit de PxC al full municipal totes les meves pors van quedar confirmades. No m’espanten les afirmacions xenòfobes, racistes i malintencionades que surten a l’escrit . És el que s’espera.
M’espanta pensar com és possible que un escrit que hauria de ser motiu de denúncia davant dels tribunals per infringir les lleis de l’estat que prohibeixen expressament el foment de l’odi racial i la xenofòbia, sigui publicat en un mitjà institucional. Negligència, covardia, irresponsabilitat…? No ens enganyem, cal no confondre’s, és qualsevol cosa menys respecte a la democràcia.
No crec que fos bo ni acceptable establir un sistema de censura dels escrits dels grups polítics. Però ha d’existir algun mecanisme que impedeixi que un mitjà públic com el full municipal es converteixi en un altaveu d’idees antidemocràtiques.
També aquí les forces democràtiques colomenques tenen una responsabilitat: preservar el caràcter plural i democràtic dels mitjans públics i impedir la seva utilització per part de les forces i les finalitats feixistes.
Crear codi d’estil, un consell de redacció professional i independent al qual adreçar-se en cas de dubte? Consultar a l’oficina d’un organisme independent con és el Defensor del Ciutadà? El que sigui, menys una malentesa tolerància envers els enemics de la llibertat.
I aquestes reflexions, amb tots els meus respectes, són també d’aplicació als mitjans com aquest. La primera víctima de la manca de fermesa i de la tebiesa dels demòcrates en la defensa dels seus principis, és la democràcia. Atents. ♦

OTRAS NOTICIAS RELACIONADAS

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

7 Responses to El presidente de PxC será denunciado por xenofobia

 1. Toñi Gómez says:

  Ya iba siendo hora que hiceran algo. En países como Alemania, en los que tanto nos fijamos, partidos como Plataforma por Catalunya están prohibidos.

  • Purotrap says:

   Jo no soc partidari de ilegalitzar a ningú, ni tan sols a aquesta gent, això si, creo que s’ha d’actuar contra la gent que arriba al poder a base d’atacs basats en mentides i llegendes urbanes a una gent que en la majoria dels casos està aquí per treballar i guanyarse la vida. PxC es un partit vergonyos, malauradament també es un reflexe de la societat.
   Lo que si que no entendré mai, es que algú que viu i treballa a El Prat sigui representant d’un poble que no es el seu, algú s’imagina a Mariano Rajoy presidint Espanya i vivint a Portugal?

 2. Damià says:

  Hay muchos políticos que no viven donde trabajan, no creo que sea el único Juan Gomez Montero, Hay políticos que trabajan en el Congreso y tienen vivienda en Madrid pero cobran como si tu tubiesen casa allí. Tampoco es el único político que persigue dinero sin pegar golpe, el es el único en no renunciar a la paga de navidad, otros tienen cuentas en Suiza. A mi no me sorprende, eso es lo que tanto se repite “casta política”. Juan es como muchos otros, un poco más cutre barriobajero y violento.

 3. Miguel Gravelinas says:

  Damià haztelo mirar, tu amigo Juan es un fascista peligroso. No conoce la realidad de Santa Coloma, si no vives en una ciudad como puedes mezclarte con la realidad del dia a dia.Las ciudades las conocen los que las patean y las sufren o disfrutan cada dia.

 4. Purotrap says:

  Paradojicamente el tio que dice “primer els de casa” es de fuera

 5. Alfons says:

  Todos los partidos colomenses (con una sola excepción) tienen concejales que no viven en Santa Coloma. Esa vergüenza la comparten, por eso no dicen nada sobre dónde vive este matoncillo de cómic (de cómic cutre y horroroso, claro).

 6. Laura says:

  He visto a xinos escupir 10 veces en 5 metros cuadrados en menos de 2 minutos y he visto a colomenses nacidos aqui tirar cigarros, paquetes de tabaco, papelito de envolver etc en 5 metros cuadrados en menos de 2 minutos. Guarr@s hay much@s, exijo ya una campaña de conciencia de la limpieza, hábitos y conductas para todos!
  El problema no es q existan partidos así, el problema es pq existen y existen pq realmente hay problemas entre nosotros q somos todos y tenemos q solucionarlos concienciando a la gente, no todos han avanzado su pensamiento gracias a una buena educación o simplemente por principios y nadie es culpable por eso, pero si por no pararles los pies explicandoles los pq, pq si solo criticamos no convertimos en ellos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: