Amb el menjar no si juga

ateneu_nLa situació que vivim requereix unitat, solidaritat i sentit comú. Per què es fa una inspecció al menjador social de l’Ateneu mentre hi ha tant delinqüent encorbatat pel carrer? És que hi ha una epidèmia de salmonel·losi? No, el menjador serveix una quarantena de menjars a persones amb problemes des de fa tres anys i no hi ha hagut cap problema sanitari. La visita de la inspectora de la Generalitat ha aixecat una onada de crítiques. Però, no cal matar el missatger.

Anem a pams. El més important és que l’alarma motivada per un hipotètic tancament del menjador social no existeix. Ara sembla que el problema és que els aliments no es cuinen en el propi local, sinó en cases de particulars que col·laboren amb Menjar per a Tothom, i que són transportats en turismes i no furgonetes climatitzades, com estableix la legislació.

Per solucionar el problema, l’Ajuntament ha ofert als responsables del menjador un servei de càtering. No obstant això, els de Menjar per a Tothom, que demanan un menjador municipal com cal, han convocat una manifestació per demà davant del consistori. La protesta compta amb el suport de Gent de Gramenet, a l’oposició, i d’Iniciativa (ICV-EUiA), al Govern local.

L’Ajuntament ha dit per activa i per passiva que no ha denunciat al menjador. No obstant això, algú va avisar la Generalitat de que el menjador social es trobava en fals i això és d’una miopia política majúscula. És desconèixer per complet la realitat social de Santa Coloma.

Les dues parts enfrontades farien bé en seure davant d’una taula i buscar una solució definitiva al menjador, perquè utilitzar la fam com a arma política és de miserables. JORDI CORACHÁN

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: