Una técnico ‘denunció’ al comedor social

20130131-161134.jpg

Raúl Moreno, el martes.

Una técnico del Ayuntamiento mandó hace unas semanas un e-mail a la conselleria de Benestar i Familia sobre el comedor social del Ateneu Julià Romera, según han revelado a Gramenet 2.0 fuentes oficiales de la Generalitat. Este correo electrónico originó la inspección del pasado lunes, día en que una inspectora levantó acta por no estar registrado y no ajustarse a la normativa sanitaria. “El centro no ha sido cerrado, sino que se le ha dado seis meses para regularizar su situación”, dijo un responsable del Govern.

Las mismas fuentes agregaron que el escrito de la responsable del Ajuntament de Santa Coloma no es ninguna denuncia, sino un requerimiento. En su e-mail, la técnico del área de Benestar pregunta a un colega de la Generalitat sobre la situación legal del comedor, concretamente si les consta registrado en el departamento de Benestar y en el Salut. Al mismo tiempo, les informa de que el comedor no consta en los registros municipales, pese a que lleva tres años funcionando.

El requerimiento del ayuntamiento causó cierta preocupación en la Generalitat, que desconocía las actividades de ese comedor, creado por Menjar per a tothom. Por este motivo, el Govern decidió mandar a la inspectora a verificar sus instalaciones.

La visita de la inspectora ha generado una tormenta política en Santa Coloma. La exconcejala Teresa Franco, de Gent, intervino en el pleno del lunes para afear al Gobierno local su actuación. La propia alcaldesa Núria Parlon y el concejal de Benestar, Raúl Moreno, negaron tajantemente ninguna denuncia por parte del ayuntamiento.

Menjar per a tothom ha convocado una manifestación, este viernes, para protestar por la actuación del gobierno local. Esta entidad insiste en reclamar un comedor municipal en condiciones.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

2 Responses to Una técnico ‘denunció’ al comedor social

  1. Núria Fustier says:

    En relació a la informació publicada en aquest bloc, com a Directora de Serveis Personals, Benestar i Famílies vull fer una sèrie de puntualitzacions:
    • M’he posat, personalment, en contacte amb la Cap del Servei de Registre i Inspecció del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya que m’ha informat que no ha rebut cap correu electrònic de cap persona vinculada als serveis socials municipals en relació al menjador social de l’Ateneu Júlia Romera.
    • Des de la direcció d’aquesta Àrea no es té coneixement, ni s’ha autoritzat a cap tècnic/a que enviés cap comunicació referent al menjador social de l’Ateneu Júlia Romera. Per tot això, l’Ajuntament i aquest Àrea en concret es compromet a esbrinar l’origen d’aquesta informació i prendre les mesures disciplinàries corresponents.
    • Des de l’Ajuntament manifestem la nostra disposició a col•laborar amb l’Ateneu Júlia Romera i l’entitat “Menjar per a tothom” per tal que es pugui regularitzar la situació del menjador i aquest pugui seguir prestant el servei a ciutadans i ciutadanes de Santa Coloma en les garanties sanitàries que la normativa estableix per a tothom.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: