Gent exigeix la dimissió de Moreno per la crisi del menjador

 • Guida Martín fa responsable al regidor de la “denúncia” contra  l’Ateneu Júlia Romera
 • “No podem acceptar com a normal la mentida en política”, ha dit la regidora

Guida Martín.Delicada en les formes, però contundent en els seus raonaments. Guida Martín, portaveu de Gent de Gramenet, ha sol·licitat aquest migdia la dimissió del regidor Raúl Moreno (PSC), titular de Benestar, per la denúncia o delació del menjador social de l’Ateneu Júlia Romera a la Generalitat. En una roda de premsa a la sala de Govern de l’Ajuntament, Guida Martín ha recordat que Moreno va negar els fets en el ple de gener i que més tard va transcendir (ho va publicar Gramenet 2.0) que la seva directora de serveis, Núria Fustier, va enviar un correu electrònic al Govern català.

Guida Martín ha assegurat que el regirdor Moreno “ha mentit deliberadament” a la ciutadania en un ple municipal. En la seva opinió es tracta d’una “falta d’ètica” i d ‘”actitud cínica” davant les maniobres per intentar tancar el menjador social de l’Ateneu. La portaveu de Gent ha lamentat la falta de “autocrítica” en transcendir les gestions de Núria Fustier i ha reclamat la seva compareixença en el pròxim ple o a la comissió informativa per exigir explicacions. També ha criticat que els socialistes utilitzessin la “maquinària de propaganda” de l’Ajuntament per “enganyar els contribuents”.

Màxims responsables

La portaveu de Gent ha assegurat que l’actuació de Moreno ha estat si més no “dubtosa i cínica”, ja que ha posat en marxa el menjador després d’esclatar la crisi i ha negat que porti 20 anys funcionant com de manera “tan descarada i enganyosa” han informat a l’opinió pública. “No podem acceptar com a normal la mentida en política, i menys encapçalada pels màxims responsables de l’Ajuntament”.

Gramenet 2.0 ha demanat una entrevista a Raúl Moreno per donar la seva versió dels fets. 

>
>
>

COMUNICAT DE GENT DE GRAMENET:

Gent de Gramenet davant la situació creada per l’àrea Benestar i Famílies de l’Ajuntament de Santa Coloma, amb el regidor RAÜL MORENO al capdavant, entorn la legalitat o no del menjador social de l´Ateneu Popular Julia Romera, i davant el que considerem la manipulació de les informacions de manera tan descarada i enganyosa, volem manifestar a l’opinió pública el següent comunicat:
Fins fa escasses setmanes, el menjador de la Llar Puig Castellar estava obert a tothom perquè la llei obligava l’Ajuntament, és cert, però en la pràctica només feia servei pels residents de l’antic Centre de dia i per alguns avis del barri de Singuerlín, sense que els i les assistentes socials de l’Ajuntament hi derivessin ningú que passés gana. No obstant, donat que la llei obliga l’ajuntament a tenir un menjador social, se li donava aquest nom de manera que es disfressava del que no era. Es justificava com si acomplís una missió que en la pràctica no acabava d’acomplir del tot. Això no vol dir que l’Ajuntament no enviés la gent a la Creu Roja o els donés ajudes pel menjar, inclús que els enviés al menjador de l’Ateneu, però en cap cas s’enviava la gent a aquest menjador que ara diuen que fa 20 anys que existeix derivada de l’Ajuntament. Tant és així, que fins i tot l’Ajuntament deixa rastre de la seva mentida. En resposta a una pregunta efectuada per Gent de Gramenet, referida als locals en propietat i lloguer que utilitza l’Ajuntament i resposta en data 22 de gener de 2013, s’hi diu que el centre de dia Puig Castellar està en procés de tancament, que l’ús està pendent d’assignar i que s’hi preveu unes futures oficines de l’ODAF.

Coneixem del cert que el menjador funciona com a tal des de fa molt pocs dies, després que es produís tot l’embolic i que la pressió que ha exercit l’entitat Menjar per a Tothom (entitat que gestiona el Menjador Social de l’Ateneu) ha fet que l’Ajuntament hagi de donar resposta a un problema estructural com és la gana i és per això que des de fa exclusivament un parell de setmanes, els serveis socials deriven gent a aquest menjador. Hem contrastat aquesta informació amb usuaris actuals, treballadors del centre i assistentes socials d’aquest Ajuntament.

Volem, així mateix, denunciar el Sr. Raül Moreno per la seva falta d’ètica i d’autocrítica, ja que, en primer lloc, han mentit deliberadament tothom públicament, en un Ple i, en segon lloc, han tornat a engegar la maquinària propagandística, pagada per tots els contribuents, per fer combregar els veïns amb rodes de molí, en comptes d’admetre davant l’opinió publica que s’han vist obligats a reconèixer la reivindicació justa de l’Ateneu i de la ciutadania; intenten desviar l’atenció amb xifres i arguments que ja ningú creu, i tot això amb l’únic objectiu de no admetre que, fins ara, no havien mogut un sol dit en favor de la creació d’un menjador social, en els seus més de 10 anys de representants municipals.

Demanar la dimissió del Sr. Raül Moreno per la seva actuació dubtosa i cínica en tot el procés. També exigim el seu cessament per l’intent de ridiculitzar i d’intentar situar fora de la llei a un grapat persones solidàries, que l’únic mal que realitzen és evitar que la gent passi gana, així com el reivindicar un veritable menjador tal com ho exigeix la llei per a ciutats com la nostra.

Gent de Gramenet reconeix la tasca voluntària duta a terme durant aquests 3 anys pel menjador social de l’Ateneu i celebra com una victòria de l´Ateneu, l’haver obligat a l´Ajuntament a arreglar i a fer públic que existeix un menjador públic i que hi derivarà des de Serveis Socials a tothom qui ho necessita. Recordem, a més, que l’Ateneu, a banda d’oferir aquest servei per cobrir una necessitat real, mai ha deixat d’exigir que és l’administració pública, en aquest cas l’Ajuntament, qui s’ha d’ocupar d’aquest tipus de serveis socials bàsics i ha reivindicat que la seva existència com a menjador és de tràmit fins que l’Ajuntament doni solució a la qüestió.

Volem, també, recollir i fer extensiva la demanda social de les persones que es van concentrar a la plaça la Vila, divendres passat 1 de Febrer, en la concentració convocada per Menjar per a Tothom, en la qual se sol·licitava a l´Ajuntament de Santa Coloma la creació ja d’un menjador que atengui les necessitats reals de les persones necessitades i que fa anys que exigeix el conjunt de moviments socials: un menjador social absolutament gratuït, diari (que no tanqui els caps de setmana ni dies festius), que ofereixi també sopars, així com serveis bàsics complementaris (dutxes, llits, servei de bugaderia, etcètera) i, sobretot, que es publiciti perquè tothom que ho necessiti pugui anar-hi sense necessitat de passar pels serveis socials, sense que això signifiqui que no facin un seguiment de cada cas. Calen un menjador i un alberg en condicions en una ciutat com Santa Coloma i hi ha espais municipals buits i en desús que s’estan deixant deteriorar. No volem que passi com amb l’edifici del Miguel Hernández, que s’ha deixat malbaratar, s’ha permès que hi robin i que caigui a trossos. Hi ha espais municipals buits i necessitats reals de la població, que l’Ajuntament mogui fitxa ja i no es conformi amb el menjador que ha improvisat fa dues setmanes.

En relació a la proposta feta per ICV-EUiA, no l’acabem d’entendre. Per una banda, el partit majoritari està construint un menjador social en dos dies, muntat de cop i volta; per l’altra, ells ens proposen una mesa sectorial o una comissió per tractar el tema quan porten moltíssims anys (amb alguna excepció) governant. Ells haurien de jugar, si s’ho creuen, un paper més fort en el govern municipal i fer la seva feina des del govern. Des de l’oposició farem les propostes que creguem oportunes, però no pot ser que ells despertin ara quan fa molts anys que es demanen l’alberg i el menjador i quan en fa 3 que l’Ateneu ofereix el servei a través del menjador social. Això no és una cosa nova: el que és nou és el rentat de cara i l’operació de màrqueting, i el menjador improvisat al Centre de Dia.

En definitiva, el principal objectiu que des de Gent de Gramenet i des de moltes altres entitats de Santa Coloma, és assolir la fita d’un menjador social en condicions, accessible i municipal. Creiem que, malgrat tot, s’està aconseguint mica en mica per la dedicació i voluntat de la gent.

No podem estar-nos de denunciar les males pràctiques, l’engany, i el menyspreu que aquest equip de govern té cap a la ciutadania. No podem acceptar com a normal la mentida en política, i menys encapçalada pels màxims responsables del nostre consistori”.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

6 Responses to Gent exigeix la dimissió de Moreno per la crisi del menjador

 1. Paqui Muñoz says:

  Sento vergonya. Si hi ha un tema que mereix el consens aquest és el de la fam i la necessitat. De veritat, no puc entendre com Gent de Gramenet i el Partit Socialista l’utilitzen en la seva batalla política. Penós

 2. P. Bueno says:

  ¿Quien se ha creido que es el Sr. Moreno? No se puede mentir en un pleno y no dar la cara. Yo nosoy de Gent de gramenet y quiero saber que ha pasado. Sra. Nuria Parlón ese actitud no se puede tolerar en democracia. Pueden reirese de la gente, pero no les saldrá gratis.

 3. Maribel S. says:

  En aquest tema del menjador cadascú veu les coses com l’interessa! A Gent de Gramenet li recomanaria mirar-se a fons la Llei 12/2007, d’11 d’octubre, de serveis socials per conèixer què és un menjador social i què implica. Parlen de propaganda municipal… I què estan fent vostès amb aquest tema? Dubto que vulguin una solució real, només volen la crispació i dilatar el problema al màxim per treure el màxim de rèdit polític! Així no s’arregla res! La meva pregunta és: es seuran a parlar amb els responsables de Serveis Socials a banda de fer rodes de premsa i fulletons – o posaran més foc en el problema???

 4. Laura says:

  Dan menos explicaciones que el Gobierno del PP. Eso es transparencia.

 5. Mercedes Puerta says:

  Estoy de acuerdo en la línea principal del discurso de Maribel. Sin embargo, si alguien me da un puñetazo no le pegó un tiro.
  ¿Por qué hay que ponerse a la altura de lo peor? Si ha habido algún error se explica y sanseacabó. La gente no somos idiotas.

 6. Toni Blasco says:

  En este país los políticos mienten hasta que les pillan, pero luego tampoco pasa nada. ¿Raúl Moreno no sabía que la directora de bienestar había denunciado?. Puede ser, pero improbable. Y la señora en cuestión va y le dice a usted que no existe ningún email y que abrirá una investigación para averiguar que ha pasado. Luego resulta que lo ha mandado ella misma.
  A mi me importa un pimiento el trajín que se lleva Gent de Gramenet para llamar la atención y el uso que hace de la pobreza. Me preocupa más que nuestros gobernantes no digan la verdad. No por Gent de Gramenet, sino por los colomenses. Nosotros si debiéramos importarles. A mi me preocupa esa forma de actuar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: