Treva en la guerra del menjador

  • Ajuntament i Menjar per a Tothom aparquen les seves diferències i s’asseuen a negociar
  • Dilluns es decidirà si el menjador municipal atendrà els usuaris de l’ateneu Júlia Romera
Menjador social municipal.

Menjador municipal de l’avinguda Puig Castellar, 16.

I al final s’ha imposat la moderació i el sentit comú. Menjar per a Tothom ha deixat el carrer per seure amb l’Ajuntament i parlar. En només dues reunions, les dues parts han arribat a un principi d’acord: el menjador municipal donarà de menjar a totes les persones necessitades, incloses les que van al Ateneu Júlia Romera. Si tot va bé, l’acord es tancarà en una tercera reunió que se celebrarà dilluns.

 

El compromís tancaria gairebé un mes de polèmica, enfrontaments verbals i protestes. La crisi va esclatar en l’anterior ple, quan l’ex regidora Teresa Franco, de Gent i membre de Menjar per Tothom, va intervenir per recriminar a l’Ajuntament que hagués denunciat el seu menjador a  la Generalitat. Aquest extrem va ser negat pel regidor Raúl Moreno i la propia alcaldessa Núria Parlon. Però més tard va aparèixer un e-mail de la directora de serveis de Benestar de Santa Coloma que alertava el Govern català de la situació irregular. I Menjar per a Tothom va llançar una campanya per demanar la dimissió de Moreno i un menjador municipal, sabent que ja existeix un des de fa 20 anys. Hi ha hagut protestes al carrer, guerra política de fons entre PSC i Gent, utilització de la misèria, fulls d’informació i desinformació, i crispació innecessària.

3.500 ajudes

Ara, el menjador social de l’Ajuntament, situat al número 16 de l’avinguda Puig Castellar, acollirà als usuaris del menjador de l’ateneu. En l’actualitat, el menjador municipal facilita menjar a 25 persones, de les quals el 70% no paga res i un 30% abona 70 cèntims. El més jove dels usuaris té 20 anys i el més gran, 84. A més del menjador, l’Ajuntament ajuda econòmicament a 3.500 colomencs amb problemes per alimentar-se.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: