8 de cada 10 dones mortes pels seus marits no havien denunciat

cgpj montalbán La jutge Montalbán inaugura les Jornades de les Dones

“De deu dones que moren a mans dels seus marits, vuit no havien denunciat”: La dada la va facilitar ahir la magistrada Inmaculada Montalbán, vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i presidenta de l’Observatori contra la Violència Domèstica. La jutge va inaugurar les Jornades de les Dones, en un acte a la biblioteca de Singuerlín.

Inmaculada Montalbán va subratllar la necessitat que les dones acudeixin al sistema per poder activar les mesures de protecció

L’alcaldessa Núria Parlon va tancar l’acte amb prec a la mobilització social contra aquesta xacra social.

Les Jornades

Durant dues setmanes, Santa Coloma acollirà activitats com conferències, debats, tallers, exposicions, actes reivindicatius al carrer, projeccions de pel·lícules o obres de teatre que esdevindran per a totes i tots processos d’aprenentatge i sensibilització per defensar que en igualtat no es poden fer passos enrere.

Segons que informen els serveis de premsa de l’Ajuntament, com a actes destacats tindrem, entre d’altres, el lliurament del premi literari Isabel Alonso, el proper 5 de març (19.00) al Museu Torre Balldovina; el dia 6 (18.00) el Centre Cívic de Can Mariner acollirà la presentació de la Plataforma de Dones Aturades, una iniciativa del Grup de Dones de Can Mariner; el dia 8 (20.30), Lapsus Espectacles representarà l’obra de teatre “La dona sola” a la Sala Miquelet del Teatre Sagarra i l’endemà, el dia 9 (21.00), se celebraran els tradicionals sopar i ball de dones. Alhora, Grameimpuls i la Regidoria de Polítiques d’Igualtat de gènere faran un taller pràctic per a emprenedores sobre lideratge i comunicació a partir del dia 4.

Les Jornades no descuidaran el treball amb la gent jove i els infants, tot destacant la importància de la coeducació per assolir una societat igualitària. Daniel Gabarró, expert en aquest àmbit, impartirà un taller per a l’alumnat dels instituts amb el títol “Dones, homes o persones lliures? Com conquerir la llibertat més enllà dels rols de gènere”. També hi haurà quatre conta contes no sexistes, tres a càrrec de l’entitat Fil a l’Agulla, i un altre a càrrec de l’associació Educere, entre d’altres propostes.

8 de març, Dia Internacional de les Dones

Com és habitual, en aquesta jornada, les dones de Santa Coloma participaran en la manifestació unitària que s’ha convocat a les 18.30 hores a la ciutat de Barcelona. A més a la Biblioteca Singuerlín (20.00) es projectarà de forma gratuïta el curtmetratge “De mujer a mujer, sociedad coperactiva” de la Fundació Vicente Ferrer i la pel·lícula “Fargo” (1995). De la seva banda, al Teatre Sagarra (20.30) es representarà “La dona sola” de Darío Fo a càrrec de Lapsus Espectacles (a la Sala Miquelet. En cas de voler una entrada amb descompte (6 euros) per aquesta funció cal passar pel CIRD (pl. de Montserrat Roig, 1) abans del dia 7 de març.

Quant a Jordi Corachán
Periodista

One Response to 8 de cada 10 dones mortes pels seus marits no havien denunciat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: