Iniciativa s’aboca en la defensa del Besòs

sevillla2Iniciativa (ICV-EUiA) s’entrega en la defensa del Besòs. Aquesta tarda de xim-xim ha triat el tram de la desembocadura per anunciar la presentació d’una proposta de resolució al Parlament per mantenir la designació de zona sensible. La pèrdua d’aquest estatus per part de l’Agència Catalana de l’Aigua i el Departament de Territori i Sostenibilitat suposaria menys depuració de les aigües i, per tant, una major contaminació.

Fins a Sant Adrià s’han desplaçar els diputats Josep Vendrell i David Companyon i regidors de Santa Perpètua, La Llagosta i Santa Coloma. La colomenca Alexandera Sevilla, responsable de Medi Ambient, ha subratllat que la pèrdua de “zona sensible” suposaria arruïnar la bona feina feta en les últimes dècades. El seu col·lega de Sant Adrià, Gregorio Camacho, ha dit que es tornaria a la situació d’aigües grises, de l’etapa en què no hi havia depuradores.

En la mateixa línia ha intervingut l’alcaldessa Isabel García, de Santa Perpètua, que ha subratllat que els resultats aquests anys han estat molt positius i no es pot entendre, que per raons econòmiques, es fes aquest pas enrere.
Tots els assistents han destacat la recuperació extraordinària del riu, gràcies al fet que s’han mantingut a ratlla els nivells d’amoni, molt tòxic per als peixos. També han dit que si es perd aquesta qualitat de l’aigua, les més de 320 espècies d’aus igualment es veurien perjudicades. I el deteriorament del conjunt afectaria al Parc Fluvial, molt utilitzat pels ciutadans de la conca del Besòs.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: