El PSC demana mantenir la protecció del Besòs

PicMonkey Collage

La recuperació del riu Besòs ha estat poc menys que un miracle, que ara es troba en perill. El grup socialista al Parlament ha presentat una resolució per mantenar l’actual situació de “zona sensible” a tota la conca i garantir la qualitat de les aigües.

 

Els temors es van estendre el 7 de febrer al transcendir un acord del Govern per revisar aquestes zones sensibles. De prosperar aquesta proposta, els tractaments en les depuradores no serien tan estrictes i augmentarien les quantitats de nitrogen, fòsfor i amoni. “La millora expimentada els darrers anys per la qualitat físico-química i biològica de les aigües del sistema fluvial de la conca del Besòs no es podrà mantenir en un futur sense continuar amb els tractaments actualment aplicats d’eliminació de nutrients”, afirma el grup socialista, del qual forma part l’alcaldessa Núria Parlon.

El PSC recorda que el Consell de les Comunitats Europees va establir en 1991 els requisits de les zones sensibles, que tan bons resultats han donat al Besòs. També recorden els acords de cooperació per recuperar el riu, signats pels ajuntaments de Santa Coloma, Barcelona, Montcada i Sant Adrià. Gràcies a aquest treball, al Parc Fluvial del Besòs constitueix un important ecosistema d’aus i peixos d’especial interes, ecosistema del que gaudeixen més de mig milió de persones cada any.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: