Segona agressió al monument a les víctimes del nazisme

Dues vegades en menys d’un any. El monument a les víctimes del nazisme dels jardins de la Torre Balldovina ha patit una nova agressió per part de desconeguts. Amical Mauthausen considera que aquests actes “no són aïllats ni una simple bretolada, sinó que formen part d’una estratègia per denigrar les víctimes del nazisme”. L’associació informa que una altra vegada la placa ha estat destrossada, un acte que condemna, ja que ho considera un signe de “menyspreu cap a les víctimes i d’exaltació de la intolerància”.

L’entitat denunciarà els fets als organismes internacionals i anuncia que farà difusió entre als ciutadans perquè coneguin aquest tipus d’actes “ignominiosos i impropis d’una societat democràtica”.

Laia Tordera.Víctimes i botxins

L’associació aprofita per agrair a l’Ajuntament el seu compromís “amb la memòria dels seus conciutadans” morts als camps nazis. Els passats dies 10, 11 i 12 de maig, professors i estudiants dels instituts Ramon Berenguer IV van ser al camp de Mauthausen per assistir als actes commemoratius de l’alliberament. Els va acompanyar la regidora d’Infància i Joventut, Laia Tordera.

Va ser l’única representació institucional. Mentre es va homenatjar a la División Azul a la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca, el Govern va donar l’esquena als 7.000 republicans assassinats a Mauthausen. Ni el Ministeri d’Afers Exteriors ni el de Presidència enviar a cap representant per homenatjar les víctimes dels nazis.

A principis d’any, l’Ajuntament va informar a aquesta entitat que el monument, erigit pel consistori en col·laboració amb Amical Mauthausen, havia estat objecte de greus desperfectes.

La placa que recorda els veïns de Santa Coloma morts en els camps nazis havia estat totalment destrossada ia la resta del conjunt monumental s’havien fet pintades.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: