Els sabors del món tornen diumenge

sabors del monNo va ser una flor d’estiu. Uns vint restauradors, comerciants i associacions participaran diumenge en la segona mostra gastronòmica i multicultural Els sabors del món a la plaça del Rellotge, organitzada per Fondo Comerç i recolzada per l’Ajuntament i L’Heura. Amb aquesta iniciativa, es preten garantir la cohesió social, fomentar el català en un barri amb un 47% de veïns nascuts a l’estranger i promocionar la restauració de la ciutat.

 

Una de les novetats d’enguany és la creació d’un plat de fusió, elaborat expressament per a l’ocasió, amb productes de les cuines asiàtiques i catalana. Els autors han estat els xefs locals Victor Quintillà, del restaurant Lluerna i guanyador d’una estrella Michelin, i Francesc Armengol, del restaurant Ca n’Armengol.

El Centre de Normalització Lingüística L’Heura de Santa Coloma de Gramenet, amb la col.laboració del Termcat, presentarà la traducció al català de la carta del restaurant xinès Wenzhou.

Per a aquesta edició de “Els sabors del món” també s’han elaborat unes fitxes col.leccionables en què es parla de diversos productes culinaris. Cada fitxa recull les característiques i propietats del producte i en quins plats es pot trobar. La carpeta amb totes les fitxes es podrà trobar a l’estand de l’organització de la Mostra. Per a la redacció de les fitxes s’ha comptat amb la col•laboració del Campus d’Alimentació de la Universitat de Barcelona, ubicat al Recinte de Torribera de la ciutat.

Tastets d’1 a 3 euros

Durant tot el diumenge i fins a acabar les existències, els assistents a “Els sabors del món” podran tastar fins a 30 plats de diferents orígens. Així, podran assaborir la cuina indopakistanesa, l’àrab, l’africana, la llatinoamericana, l’Armènia i, naturalment, també la catalana entre d’altres.

El programa d’activitats al llarg del dia és el següent:

  • 10 h: Obertura de la mostra
  • 10-14 h: Artijocs (taller de jocs del món per a grans i menuts)
  • 11 h: Presentació de la carpeta i de les fitxes dels productes
  • 12 h: Presentació de la carta en català del restaurant Wenzhou
  • 13 h: Presentació del plat de fusió de la Mostra
  • 17-19 h: Pintura mural col·lectiva
  • 19-20 h: Concert d’Stukats del Bolet
  • 20 h: Tancament de la Mostra amb tast de rom cremat
Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: