Santa Coloma dóna 187 beques d’escoles bressol i Badalona, dues

ruedabadalona2El PSC va començar ahir a tot el país la campanya Viure en dignitat. A més d’aquesta reclamació, els socialistes van subratllar les diferències que hi ha entre els governs de dretes i els d’esquerres. Per això, en la presentació que van fer a la Federació del Barcelonès Nord van donar a conèixer una dada: Badalona ha concedit dues beques de escoles bressol en l’últim any i Santa Coloma, 187. En tot moment, l’exemple de l’alcaldessa socialista Núria Parlon va ser-hi present i es va contraposar al del seu colega badaloní, Xavier Garcia Albiol (PP).

Va ser la constant en la roda de premsa celebrada a Badalona. Ho va fer el primer secretari de la federació, Jordi Serra, la regidora badalonina, Conxita Botey, i el colomenc Raúl Moreno.

Conxita Botey va denunciar “la desantención” del govern de Garcia Albiol dels col·lectius més desfavorits i Serra va advertir del perill del tancament del Banc d’Aliments a Badalona per la falta d’estoc i interès.

Un panorama ben diferent va descriure Moreno, que va explicar l’última mesura impulsada per l’alcaldessa de Santa Coloma, que permetrà que 2.300 estudiants dels centres d’infantil i primària en risc d’exclusió social rebin un ajut del 100% que els asseguri un menjar equilibrat al dia. Moreno, va fer un repàs de les diferents polítiques socials dutes a terme a Santa Coloma. Va destacar els 1,3 milions d’euros destinats a ajudes d’urgència social, els 800.000 € destinats a plans d’ocupació propis per contractar aturats de la ciutat que arreglaran habitatges de les persones grans, així com professionals que acompanyin els majors en les seves tasques diàries . També es va referir als 250.000 € que enguany destinaran a beques de llars d’infants.

Moreno va concloure que hi havia una altra manera de gestionar els efectes de la crisi: “A Santa Coloma, Núria Parlon ha volgut posar un accent en assegurar uns mínims de dignitat d’aquelles famílies que pitjor ho estan passant”.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: