Mor mossèn Cabré

PicMonkey Collage2“Estimar és viure de debò, a Santa Coloma i al món sencer”. La frase és del sacerdot Salvador Cabré Puig, que ha mort a Santa Coloma a l’edat de 82 anys. Cabré va ser un lluitador incansable pel restabliment de la democràcia i la normalització del català. Durant el final de la dictadura i els primers anys de democràcia, va ser rector de la parròquia de Singuerlin i va rebre el premi Ciutat de Santa Coloma. Avui la biblioteca d’aquest barri porta el seu nom.

La notícia ha causat tristesa en moltes entitats, l’Ajuntament –ha publicat una nota de condol– i la ciutadania. Cabré va ser un home compromès amb els més pobres i va formar part de la desena de capellans progres que va plantar cara a la dictadura. Va estar en el naixement de la històrica revista Grama i les classes de català de l’Heura. Era un colomenc nascut a Mont-roig del Camp (Tarragona), molt compromès amb la gent i amb la fe.

El cos de Cabré ha estat donat a la ciència, però s’estan organitzant uns funerals a l’Esglesia Major en la seva memòria.

A la foto dels anys 70, Salvador Cabré (segon per la dreta) apareix al costat dels religiosos Josep Catà, Andreu Alerany, Jaume P. Sayrach, Antoni Antonijoan, Josep Sánchez, Lluís Hernández, un capellà argentí i Joan Morán.

http://www.youtube.com/watch?v=3ZIc6OmrtJk

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: