Santa Coloma critica la poda de drets ciutadans

defensorLa poda de l’Administració és una poda de drets. En aquest concepte van insistir tots els participants en les I Jornades locals sobre la Carta Europea dels Drets Humans, que anit es van iniciar a la Torre Balldovina. Tots els ponents i l’alcaldessa, que va inaugurar les jornades, van criticar la “febre retalladora” del PP perquè suposarà retallades en els serveis i en els drets del ciutadà.

Núria Parlon (PSC) va reiterar el seu compromís amb la Carta i va recordar que Santa Coloma la va firmar al juliol del 2000, només dos mesos després que s’aprovés a Saint Denis. L’alcaldessa ha dit que en temps de crisi calia vigilar més que mai el compliment per afrontar problemes reals que han canviat diametralment com l’habitatge. “Abans treballàvem per garantir l’accés a l’habitatge dels joves i ara lluitem contra els desnonaments” [D’aquest assumpte parlarà avui a les Jornades Carme Trilla, ex-secretària de l’Habitatge de la Generalitat]. Núria Parlon ha subratllat que els drets humans cal defensar cada dia perquè hi ha adults i nínxols que tenen necessitats assistencials que presten institucions que ara estan amenaçades de desaparèixer.

nuriaTaxes injustes

En la mateixa línia es van expressar Fernando Oteros, Defensor de la Ciutadania i organitzador de la trobada, i Jaume Saura, president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, i Siscu Sánchez, regidor de Participació, Qualitat Democràtica, Drets Civils i Ciutadania. “No volen que hi hagi Síndic de Greuges i menys encara els defensors locals i, en canvi, posen traves a l’accés a la justícia amb taxes totalment injustes”, va criticar Saura. Aquest va dir que a les ciutats en què hi havia defensor de la ciutadania, com Santa Coloma, es respectava més la Carta dels Drets Humans i havia millors pràctiques per part de l’Administració.

Tot i la floreta, Siscu Sánchez (ICV-EUiA) va insistir que cal seguir aprofundint en la participació ciutadana i els drets civils. Va dir que l’ajuntament treballa en un text de Dret Orgànic Municipal que garantirà una major participació i que fins i tot preveu la celebració de consultes a la ciutadania sobre assumptes rellevants. Sánchez ha assegurat que es treballa per convertir l’ajuntament colomenc en el més transparent d’Espanya i va expressar la seva preocupació sobre el perill d’una fractura digital “per edat i per la crisi”.

>

+ INFO: La Carta Europea dels Drets Humans

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: