Tot a punt pel RumBesòs de dissabte

rumba imagrumbaeSerà un èxit: la idea és bona, va de baix a dalt i l’Administració l’ha comprès. De manera, que el proper dissabte, a partir de les 8 del vespre, es celebrarà el Primer RumBesòs, un festival gratuït de rumba catalana i música fusió. Achilifunk, Ai Ai Ai, Itaca Band i Sotataula Kandela seran els plats forts del concert del Parc Europa.

La idea va partir d’Aramateix. El seu portaveu Sergi Arnau ha destacat aquest matí en la roda de premsa del Mas Fonollar que el seu objectiu és la promoció de la cultura catalana en convivència amb altres.També ha recalcat que la fusió de cultures i aquest tipus de música està molt arrelat a Santa Coloma: “Encaixa perfectament amb la nostra ciutat “. El festival inclourà tallers, exposicions, taules rodones i d’altres activitats culturals relacionades amb la rumba catalana.

Pressupost modest

A preguntes dels periodistes, Arnau ha explicat que el pressupost provisional és de 25.430 euros. Això vol dir que els músics cobraran, però poc, és a dir, més o menys com gairebé sempre. Ha afegit que el festival serà possible gràcies al suport de l’Ajuntament, la Diputació, Moritz, Forcat (Foment de la Rumba Catalana), Tanit i Les Terrasses.

L’alcaldessa Núria Parlon estava encantada amb la iniciativa. Ha dit que seria un èxit si participessin entre 1.500 i 2.000 persones i ha expressar el desig que es duguin a terme noves edicions. Petry Jiménez, responsable de Cultura, ha revelat que l’any passat es va intentar, però no va ser possible i ha agraït el coratge i la creativitat dels promotors.

Crítica a la premsa

Els músics Txarly Brown, Albert Lladó i Miquel han reconegut la presència dels periodistes colmenses. “A Barcelona, la premsa no ens fa ni cas”, han lamentat. Brown, de Forcat, va subratllar la importància de RumBesòs perquè demostra que la rumba catalana, que va néixer a Barcelona, s’està expandint: “Gràcies per venir, perquè els mitjans s’han fet esclaus de la música anglosaxona”. Sobre la classificació d’aquest tipus de música, Brown ha parafrasejat Jordi Pujol: “És rumba catalana la que vol ser-ho”.

“Estem en un moment de esnobs en el món de la rumba, per això em sembla important aquest festival”, ha destacat Albert Lladó, d’Ai Ai Ai. I el baixista d’Ítaca Band, Miquel, ha afegit: “Es tracta de reivindicar la cultura de barri, de la perifèria, que és la nostra bandera, aquesta música que no agrada a la gent elitista de Barcelona”. Aquest músic ha subratllat la comunicació que aquest festival està generant entre poblacions i ha citat el cas de Montcada i Santa Coloma.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: