A l’Ajuntament li falta el pregoner per tancar la Festa Major

barrankillos-hara amorosEn teoria hi ha tot un any per preparar la Festa Major, però això no impedeix les dificultats d’última hora. L’elecció del pregoner i els ajustos econòmics han dificultat que Cultura pugui anunciar la programació al juliol, com és tradicional.

 

L’Ajuntament ha ajornat la habitual roda de premsa per a finals d’agost, dies abans que se celebri la festa, el 30 i 31 d’agost i l’1 de setembre. En una nota, sosté que ho farà amb el temps suficient perquè es difongui el programa entre els colomencs.

En canvi, si hi ha cartell. Ha estat elegit per votació popular (foto 2) el del disenyador local Jordi Serra.

Actes confirmats

Fonts de Cultura han afirmat que el programa està completament tancat i no hi ha cap grup o artista que no hagi confirmat la seva assistència.

Està confirmada l’actuació de Els Catarrers i Raggatuning, la ni de vivendres, 30. L’endemà ho faràn el grup infantil Macedònia, el juvenil d’Auryn i desprès Soraya, popular concursant d’Operación Triunfo. Diumenge hi haurà havaneres i dilluns, els grups de pop català Amelie, Teràpia de Shock i Okey Ok. La nit de fi de festa es reserva a BoNgo Botrako, de música fusió, i els colomencs de Los Barrankillos.

L’elecció del pregoner ha estat un assumpte difícil de concretar i hores d’ara encara es fan gestions.

cartell festa major 2013

Al voltant de 250.000 euros

A més, els responsables de Cultura, que encapçala la regidora Petry Jiménez, han vist dificultat el seu treball per la situció econòmica. L’Ajuntament ha hagut de traspassar diferents partides i finalment sembla que enguany rondarà els 250.000 euros (10.000 menys que el 2012). D’aquesta quantitat caldrà descomptar els ingressos dels firaires.

L’any passat hi va haver una forta polèmica al voltant d’Alaska, Vaquerizo i les Nancys Rubias, que finalment van omplir la plaça de la Vila. També va ser criticada l’absència dels xiringuitos de les entitats, que aquest any si s’instal·laran, al costat de la fira de Can Zam. I es repetirà el Corre-Tapa, vist l’èxit que va tenir.

Foto 1: Los Barrankillos (Hara Amorós)

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: