Dos colomencs publiquen els ‘Origens de la ciutat’ en un ebook

DSCF6075El persistent Sergi Ortiz portava set anys incubant la idea que s’ha presentat avui al museu Torre Balldovina i amb l’alcaldessa Núria Parlon com a padrina. Origens d’una ciutat, que recull 800 anys en 150 vinyetes d’Esteve Polls, és ja una realitat en format digital, un cop desestimat el paper pel seu elevat cost.

Eren dos quarts de deu quan l’hereu dels Grony, una de les famílies més destacades del segle XI, li donava la benvinguda a l’alcaldessa i a la premsa. Núria Parlon participava de la representació i afirmava: “Estic contenta perquè es tracta d’un projecte innovador i obert. Crec que pot ser molt útil com a eina per ensenyar la història de la ciutat a les escoles”.

Aquesta és la idea de l’informatic Sergi Ortiz i el seu company de projecte, Francesc Verdejo, gerent del portal La Guia Plus. Ortiz ha dit que estan treballant en l’adaptació de la publicació en els diferents formats d’e-book (mobi i altres) i ja es pot descarregar en epub, pdf i formats de dispositius Apple. Ortiz ha recalcat que és un projecte que neix de la societat civil i l’ofereix de manera gratuïta a aquesta mateixa societat i Verdejo ha afegit que estan preparant traduccions en diferents idiomes utilitzats pels colomencs i ha parlat del xinès.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: