Els ‘xiringuintos’ donaran vida a la Festa Major després de 12 anys

fira scLa Fira d’Entitats de Can Zam donarà dinamisme i vida a la Festa Major després de 12 anys de marginació. Ho ha dit el Siscu Sánchez, portaveu d’Iniciativa (ICV-EUiA) i regidor de Participació i Ciutadania, i ha insistit en això l’alcaldessa Núria Parlon (PSC): “Fa que la Festa Major sigui més oberta i plural”.

El que no s’entén és que els xiringuitos, que són un lloc de trobada i convivència, hagin estat 12 anys prohibits per l’antic alcalde Bartu Muñoz, que va trobar una bona excusa en l’obres del metro.
Encara que bé està el bé acaba. Així ho pensa també Siscu Sánchez: “Des del grup municipal ICV-EUiA s’ha defensat, des de fa anys, que era necessari recuperar la Fira d’Entitats com a punt de trobada, de comunicació i de relació qualit de la ciutadania, a fi que els veïns poguessin gaudir d’una Festa Major Més participativa on els ‘entitats tinguessin major presencia i a els segueixes possible difondre els se es activitats, aixi com recaptar fons “.

Els xiringuitos, que estaràn oberts del 30 d’agost al 2 de setembre, s’ubicaràn ara al recinte de Can Zam, al costat de la fira d’atraccions. D’aquesta manera, l’ajuntament atén la reivindicació de moltes entitats i de partits polítics que des de fa més d’una dècada demanen el seu retorn. Sens dubte donen un caràcter més popular i participatiu a la Festa Major.

>>>

Esquerra Unida va lliurar una batalla per a la seva recuperació

13 DE JUNY 2006

PER UNA FESTA MAJOR POPULAR I PARTICIPATIVA!!RECUPEREM ELS XIRINGUITOS DE LES ENTITATS!!

Ara fa quatre anys i arran del començament de les obres del metro va desaparèixer l’espai de les entitats a la Festa Major. En aquell moment EUiA vam fer saber la nostra disconformitat.

Publicat el 31-08-02 al Punt
“Dediquen un «culet, culet» a Muñoz per la falta de fira.Esquerra Unida i Alternativa ha decidit protestar amb humor per l’anul·lació de la Fira d’Entitats, que enguany no es fa perquè els terrenys de Can Zam estan ocupats per les obres del metro. Durant el pregó, membres de la formació van desplegar una pancarta amb un gran Shin Chan que exclamava: «Ei, que no hi ha fira!». EUiA reivindicava així «una festa major plural i participativa». La formació també va repartir fulls amb les seves queixes, de les quals destaca que «no s’ha volgut buscar un lloc alternatiu per a les entitats». La festa de Santa Coloma tenia tradicionalment un espai on els diferents col·lectius de la ciutat muntaven casetes. A banda de la pèrdua econòmica i la falta de participació de què es queixen les entitats, els colomencs més noctàmbuls perden així durant almenys tres anys l’espai per acabar la festa.”

I continuem reivindicant-ho:

· Entitats esportives com el Rugby, el Draft Gramenet, el Vòlei, el Ràpid Santa Coloma, entitats de solidaritat com Sahbi, el Casal de Cuba, associacions de veïns com les promotores de la festa del Districte III, moviments socials com l’Assemblea de Joves-Krida o l’Ateneu i diversos partits politics eren presents, en un espai de trobada i de fer ciutat.
· Son molts els colomencs/ques que tot i ja no viure a la nostra ciutat feien dels “xiringuitos” un espai de retrobada amb companys/es d’Institut, amics/gues i/o d’espai lúdic.
· Considerem que la desaparició d’aquest espai no ha trobat substitució adient. Pensem que les entitats de la ciutat deurien ser al carrer per la Festa Major.
· Demanem que per la Festa Major de 2006 es trobi un lloc adient per recuperar un espai tradicional a Santa Coloma, que era punt de trobada i que era una mostra de la riquesa de la participació ciutadana a Santa Coloma.
· Sol·licitem un espai amb contingut dins la programació, per una Festa Major Popular i Participativa.
CHE_SANTAKO

NOTÍCIES RELACIONADES

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: