Iniciativa prefereix un pacte amb el PSC i Gent

Siscu Sánchez.

Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) aposta per un pacte amb el PSC i Gent de Gramenet (GG). No obstant això, la formació ecosocialista lamenta que GG “s’ hagi autoexclòs de la possibilitat de formar un acord de govern municipal”. Per això, Iniciativa i els seus socis de coalició han acordat obrir un procés de diàleg per a un possible pacte amb els socialistes. Mentre, IC ha acordat votar afirmativament la investidura de Núria Parlon, candidata del PSC, com a alcaldessa de la ciutat, per tractar-se de la llista d’esquerres més votada.

IC manifesta la seva “preocupació” per que en la nova configuració de l’Ajuntament ha irromput el partit Plataforma per Catalunya (PxC), clarament xenòfob, amb tres regidors i ha augmentat la representació del Partit Popular (de quatre a cinc regidors), una situació davant la qual és necessària “una actuació ferma i decidida de les forces d’esquerres”. 

Després de l’eleccions del dia 22 de maig, el PSC segueix sent la força més votada i ha obtingut dotze regidors, cinc menys que en el 2007, i ha perdut la majoria absoluta. Iniciativa ha perdut un i s’ha quedat amb tres, i Gent ha aconseguit entrar a l’Ajuntament per primera vegada amb dos regidors. CiU, que també ha estat sol·licitada per l’alcaldessa Núria Parlon, s’ha quedat amb els dos que tenia, després de superar una forta divisió interna.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

6 Responses to Iniciativa prefereix un pacte amb el PSC i Gent

 1. Pep says:

  Cisco, no es tracta del que a un li agrada o no, es tracta de ser coherent, no es pot dir que el partit socialista no és transparent, que part dels que van conformar govern han tingut un comportament poc ètic, en els quatre anys anteriors, jo diria que ara segueix el mateix camí, un exemple els cinemes dels Cubisc, no s’haurien d’haver obert, perquè la urbanització exterior no estava lliurada a la ciutat, com diu el Peri que el teu grup a provar.

  ¿Per cert, no et cal molt per la plaça dels indignats, si inaugurant festes?

 2. Jaume Abello says:

  . Primer de tot volem agrair les 2.575 mostres de suport que Gent de Gramenet ha rebut a les urnes, la feina feta pels 69 apoderats i apoderades durant la jornada electoral, i especialment a totes les persones que han participat d’aquest moviment en els darrers 6 anys. De la mateixa manera, reconeixem que Gent de Gramenet és el fruit de totes les persones que hagin participat o no de GG, han lluitat tota la vida per la transformació social de la nostra ciutat i que han creat unes estructures alternatives als poders fàctics que han servit de plataforma per accedir a la representació institucional.

  2. Gent de Gramenet ha experimentat un creixement significatiu en el nombre de vots (699) així com en el seu percentatge respecte el total, incrementant del 4,98% al 6,65%. Aquest fet constata que tot i el joc brut que ha rebut GG per part d’alguns partits polítics o col·lectius, i tot i haver estat silenciat per la majoria de mitjans de comunicació, a base d’un esforç constant i molt de treball, GG ha aconseguit fer arribar el seu missatge a un sector important de la població.

  3. Cal destacar que la força vencedora de les eleccions ha estat l’abstenció, que una vegada més ha estat superior al 50%. Aquest fet mostra clarament el desencís de la ciutadania amb una classe política, que tenint els mitjans i els recursos per apropar-se a aquesta, ha optat per la desmobilització i el distanciament amb la població de Santa Coloma. Considerem que la població no està representada suficientment en el nostre Ajuntament per cap de les forces polítiques que hi tindrem representació, donada la baixa participació així com al fet que hi ha molts ciutadans de Santa Coloma que no tenen dret a vot per motius d’origen.

  4. Gent de Gramenet celebra també la pèrdua de la majoria absoluta del PSC-PSOE, que després de dotze anys haurà d’arribar a pactes amb els altres partits per poder governar. No hem d’oblidar però, que el mal anomenat Pacte de Progrés, de PSC-PSOE, CiU i ICV-EUiA, ja ha existit a la nostra ciutat, i que aquest no ha suposat cap millora en el que considerem que ha de ser una ciutat habitable i socialment justa, i on totes les decisions s’han pres sense tenir en compte la seva ciutadania. Cal recordar també que durant el mandat d’aquest tripartit, és va aprovar el projecte Cúbics i que tots tres partits formaven part del Consell d’Administració de Gramepark.

  5. Gent de Gramenet es referma en els compromisos electorals que va adoptar amb la ciutadania, i es compromet a intentar portar a terme les propostes integrades en els seu programa electoral. Serem una oposició crítica i constructiva, des de la vessant de l’esquerra transformadora.

  6. Tot i la nostra satisfacció per l’entrada al consistori, no podem amagar un sentiment agredolç per la pujada en una regidoria del PP, però sobretot per l’entrada d’un partit feixista i xenòfob a l’Ajuntament. Considerem que tot i les lamentacions dels partits polítics tradicionals, no han fet res en els darrers anys per afavorir la convivència de la ciutadania de la nostra ciutat. Gent de Gramenet es compromet a lluitar contra qualsevol mostra de discriminació per raons d’origen o ètnia, i en favor de la convivència, la cohesió social i el respecte als drets humans.

  7. També volem felicitar totes les candidatures alternatives d’esquerres que arreu del territori estan creixent i consolidant-se, aquest fet ha de facilitar la transformació social del país.

  8. A partir d’aquest moment i fins d’aquí 4 anys, Gent de Gramenet deixa de ser un partit polític (tan sols ho és per imperatiu legal durant les eleccions), i es reconverteix de nou en moviment social.

  Amigos/amigas ecologistes este es el comunicado de Gent leerlo 4 ó 5 veces más por que estoy viendo que con una no teneis bastante.
  POR CIERTO RECORDAIS LAS CARGAS DE LOS MOSSOS EN LAS MANIFESTACIONES CONTRA EL PLAN BOLONIA ?
  RECORDAIS QUE PARTIDO TENIA INTERIOR EN EL GOVERN TRIPARTIT ?

  Algunos por suerte seguimos teniendo MEMORIA

 3. Pere gran says:

  Jaume, vol dir això de que deixareu de ser grup polític, que no recollireu l’acta de regidors i que renunciareu als cobraments que us pertoquin. M’agradaria que t’expliquesis si es possible.
  Gràcies anticipades. Pere

 4. critiko says:

  porque la gente de gent siempre esta criticando la labor de los políticos y de otra gente que no son afines a sus ideas. Porque criticais o enfrentais a todo el mundo que os lleva la contraria o que no os sigue la corriente? Porque? Porque? Porque hablais muchas veces de esa manera tan despectiva y con tan poco respeto y consideracion? AL FINAL LOS DE GENT ACABAIS SIENDO PEOR QUE TODO ESO QUE TANTO CRITICAIS..NO SERVIS PARA ESTAR AL FRENTE DE NADA…SOIS INTOLERANTES DE IZQUIERA.

 5. Miguel says:

  critiko, me vas a permitir comentar lo siguiente:
  Gent por lo que yo conozco, es un movimiento ciudadano conviven distintas formas de pensar, es plural, pero con objetivos muy claros y respetados por toda la gent que forma este movimiento.

  Gent no esta con los políticos que en campaña dicen una cosa y después hace otra, tenemos 20 años de experiencia en nuestra ciudad.

  La forma de hablar de cada persona, le corresponde aquella persona, creo que son respetuosas por lo que yo conozco, eso si son firmes en sus denuncias, como tu sabes cada persona tiene sus formas de hablar.

  Las declaraciones que la taula como portavoz de Gent de Gramenet realiza, te invito que me digas una sola vez donde esta Gent no es respetuosa, en sus declaraciones.

  critiko, las palabras pueden ser distintas, se puede decir de una forma o otra, pero el corrupto es corrupto, el chorizo es un ladrón, y el vendido es un vendido, el que miente es un mentiroso, a ti no te puede gustar, pero el significado es el mismo.

  Si estar al frente de algo ¿que no se que es?, prefiero que Gent no este y, que cumpla con su programa electoral, para eso yo he dado mi voto, si esto significa ser de izquierdas, prefiero que Gent sea de izquierdas y, no un hipócrita de la política, como asta ahora ha sido por parte de esos partidos que nos han gobernado en la ciudad, que en campaña dicen una cosa y después hace otra.

  critiko, como ciudadano y votante de Gent, me a legro que hoy en todo el estado y en nuestra plaza de la vila, exista tantas personas que están indignada con la forma de hacer política.
  ¿también ellos son unos intolerantes de izquierdas.?

  ciudadano y votante de gent de gramenet.

 6. Nacho says:

  Aquests de Gent de Gramanet, vinga a dir que volen més democràcia, i es de dediquen a fer proselitisme de països que com a la Unió Soviètica, van ser els causants del major holocaust que ha viscut la història, amb milions i milions de morts. Porten semarretes de Cuba…. una Dictadura !!!, en fí, que amb aquesta Gent, podem estar tranquils, que els drets humans, la democràcia i les llibertats estaran garantits…….garantits de ser reduïts i acabar creant un pensament únic, excloent i perseguint tots els que no pensen com ells.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: